x

Rukometašice Srbije plasirale se na EURO2014

Rukometašice Srbije plasirale se na EURO2014

Ženska rukometna reprezentacija Srbije pobedila je selekciju Slovenije rezultatom 32:25(18:15),  i tako obezbedila učešće na Evropskom prvenstvu koje se ove godine održava u Hrvatskoj i Mađarskoj.

Rukometašice Srbije bile su bolje od selekcije Slovenije i tako zajedno sa Švedskom koja je prva u grupi V sa 10 bodova, potvridile plasman na EURO2014. Vicešampione sveta na prethodnom Evropskom prvenstvu koje se odigralo u Srbiji, zauzele su četvrto mesto.

"Hvala publici i novinarima što ste ispratili nas kao što zasklužujemo. Mislim da je naša grupa bila ubedljivo najjača. Mi kao reprezentacija smo pokazali da možemo da igramo sa svim timovima. Devojke su jako istrošene, imao sam igračice koje igraju bukvalno godinu dana. Svi igraju u jakim timovima, ova reprezentacija je bila i na Mediteranskim igrama, i zahvalan sam im na požrtvovanosti. Strušni štab je fantastičan, veliki posao su odradili. Mislim da smo pokazali da želimo i možemo da igramo na EP. Naš cilj je Rio. Zadovoljstvo mi je što je Jelena Erić baš na ovakvoj utakmici završila karijeru, a već od sutra će biti deo stručnog štaba", rekao je Saša Bošković, selektor nacionalne reprezentacije Srbije.

"Čestitam na fer i korektnoj igri. Nadam se da ćemo se ubuduće sretati na nekim drugim utakmicama. Zahvalila bih se mojoj ekipi i saigračicama  na borbenosti, očekivali smo veliki otpor od Slovenije, s obzirom na utakmicu koju smo tamo imale. Maksimalno smo analizarali protivnika, bilo je pitanje trenutka kada ćemo krenuti onako kako mi umemo. Pokazali smo ono što smo poslednje tri godine radili. Zahvalna sam publici u Nišu, izuzetna podrška sa tribina. Drago mi je što se naša selekcija plasirala na EURO2014, očekujem da niz dobrih rezulatata bude nastavljen. Mi imamo dobre igračice koje će biti još bolje i imaju šta da pokažu", istakla je Jelena Erić, rukometašica Srbije, i dodala "Fenomenalan je osećaj igrati pred ovom publiku, jer ova publika poznaje rukomet."

"Na ovoj utakmici dali smo sve od sebe. Imale smo dobru igre, imali smo nekoliko grešaka, i dale smo 100 odsto od sebe. Čestitke Srbiji što idu dalje. Mi ćemo nastaviti da tereniramo",Alja Koren, reprezentativka Slovenije.

"Želim Srbiji dobre nastupe. Mi čemo čekati drugi put. Danas nije bilo dobro po nas. Mogu reći da retko dobijam karton, retko kada reagujem. Ali sve ovo je deo rukometa. Reprezentacija Srbije je jaka, svi ih poštujemo, i želimo im i dalje napredak i uspeh", Marta Bon, selektor Slovenije.

Utakmica između reprezentacija Srbije i Slovenije bila je i poslednja utakmica u karijeri Jeleni Erić, reprezentativki Srbije. Jelena za nacionalni tim ima 92 nastupa i 179 golova.

Sav prihod od ulaznica od ove i utakmice Srbija-Ćeška, Rukometni savez Srbije uputiće kao pomoć ugroženim rukometnim klubovima koja su pretrpela štetu od poplava koje su zadesile Srbiju.


Datum: 16.06.2014. Autor: Aleksandra Adžić

PROČITAJTE JOŠ...