x

Sa 5 posada na SP za seniore U 23 u veslanju 2014

Sa 5 posada na SP za seniore U 23 u veslanju 2014

Stručni štab veslačke reprezentacije Srbije odredio spisak je za Svetsko prvenstvo za seniore do godine čiji će domaćin od 23. do 27. jula 2014. biti Vareze.

Na osnovu učinka u prvom delu sezone i na osnovu rezultata na izbornim regatama svoje mesto u držvnom timu za Italiju obezbedili su skifista Alekasndar Filipović (Smederevo) i dvojac bez kormilara Viktor Pivač (Grafičar) i Martin Mačković (Palić). Normu za predstojeći planetrani šampionat na poslednjoj Izbornoj regati održanoj prethodna dva dana na Srebrnom jezeru ispunio je dubl skul za lake veslače Petar Jovanović, Marko Jošić (Čurug), dok su četverac bez kormilara Igor Lončarević (Partizan), Nikola Selaković (Smederevo), Nikola Kekić (Danubius 1885), Vuk Matović (Partizan) i ženski skif Jovana Arsić (Zreneks) kartu za Vareze, po odluci stručnog štaba, dobili kao perspektivne posade našeg reprezentativnog veslanja.

Srpska reprezentacija put Varezea kreće 21. jula. Pored takmičara na Svetskom prvenstvu za seniore do 23 godine putuju i član selektorske komisije Veslačkog saveza Srbije Dejan Guslov, trener reprezentacije Aleksandar Ivković, treneri Lazo Pivač i Radivoj Mijatov. Ime trenera koji će biti zadužen za jednu našu žensku posadu u Italiji biće naknadno određen.



Datum: 03.07.2014. Autor: N/A N/A

PROČITAJTE JOŠ...