x

Dvanaest odabranih za učešće na EP u veslanju

Dvanaest odabranih za učešće na EP u veslanju

Srbiju će na Evropskom prvenstvu u veslanju u našam glavnom gradu predstavljati 12 takmičara u šest posada - u skifu će veslati Miloš Vasić, u skifu za lake veslače Miloš Stanojević, u dubl skulu Marko Marjanović i Aleksandar Filipović, u četvercu bez kormilara Jovan Popović, Viktor Pivač, Goran Jagar i Martin Mačković, a u dvojcima bez kormilara Dušan Bogićević i Veselin Savić, odnosno Iva Obradović i Ivana Filipović. - U stručnom štabu reprezentacije su članovi selektroske komisije Nebojša Ilić, Dejan Guslov i Petar Ibročić i treneri reprezentacije Saša Minić i Oleksandr Fedotov.

Najveće veslačko takmičenje ikada održano na Adi Ciganliji Evropsko prvenstvo za seniore, ujedno i najveći sporski događaj koji će videti naša zemlja u 2014, počinje u petak, 30. maja, na Adi Ciganliji kvalifikacionim trkama a završava se u nedelju, 1. juna, okršajima za evropska odličja. Šampionat koji će oboriti mnoge rekorde, između ostalog biće najbrojniji i najjači u bogatoj istoriji evropskih kontinentalnih prvenstva, okupiće takmičare iz 36 zemalja. Među oko 800 učesnika biće i 12 odabranih srpskih veslača i veslačica koji su kroz Izborne regate obezbedili svoje mesto u državnom timu za predstojeći evropski šampionat, osmi otkako je 2007. posle 34-godišnje pauze obnovljeno ovo takmičenje. Boje Srbije na Savskom jezeru braniće Miloš Vasić u skifu (prijavljeno 23 čamca), Miloš Stanojević u skifu za lake veslače (18), Marko Marjanović i Aleksandar Filipović u dubl skulu (21), Jovan Popović, Viktor Pivač, Goran Jagar i Martin Mačković u četvercu bez kormilara (16), a Dušan Bogićević i Veselin Savić, odnosno Iva Obradović i Ivana Filipović u dvojcima bez kormilara (u muškoj konkurenciji 16, u ženskoj 11).

Predstavljamo reprezentativce Srbije koji će nastupiti na Evropskom prvenstvu u Beogradu

MILOŠ VASIĆ
Posle četiri učešća na šampionatima Starog kontinenta u četvercu bez kormilara Miloš Vasić će na Evropskom prvenstvu u Beogradu prvi put nastupiti na ovom takmičenju u skifu. Kako kaže ovo je njegova omiljena disciplina u kojoj se pronašao još kao junior. Ipak, sticajem okolnosti četiri godine nije veslao kao "individualista".

"Na Svetskom juniorskom prvenstvu u Francuskoj 2009. sam osvojio šesto mesto u skifu iako sam do poslednjih 250 metara bio ubedljivo prvi. Bila je to tek druga godina mog bavljenja veslanja. Od tada svake godine sam u dogovoru sa Nebojšom Ilićem pokušavao da se vratim u skif ali se to desilo tek ove zime. Od početka sam postizao dobre rezultate a nakon regate u Zagrebu, gde sam izveslao 6:53,00, izborio sam se da na Evropskom prvenstvu veslam u ovoj disciplini. Srećan sam zbog toga jer se u skifu najbolje osećam. Sam sam svoj gazda i zavisim isključivo od sebe. U Beogradu očekujem, pre svega, da više trka izveslam oko 6:50. Konkurencija će biti prejaka i želim samo da dam svoj maksimum pred beogradskom publikom koja će u svakom slučaju biti ogroman motiv.

Mesto i datum rođenja: Loznica, 10. januar 1991.
Klub: Partizan
Čamac u kojem će veslati u Beogradu: skif
Najveći uspesi u karijeri: srebrna medalja u četvercu bez kormilara na Prvom svetskom kupu u Sloveniji 2010; bronzana medalja u dvojcu bez kormilara na Svetskom prvenstvu za seniore do 23 godine u Austriji 2013; bronzana medalja u četvercu bez kormilara na Evropskom prvenstvu u Italiji; učesnik Olimpijskih igara u Londonu 2012. (10. mesto u četvercu bez kormilara)

MARKO MARJANOVIĆ
Marko Marjanović pripada grupi naših najiskusnijih veslača. U Beogradu "juri" svoju četvrtu evropsku medalju, prvu sa Aleksandrom Filipovićem s kojim je u dubl skulu od 2012. Po Marjanovićevom mišljenju njih dvojica će na Adi Ciganliji biti bliži evropskom postolju nego što je to bilo slučaj u Varezeu 2012. (peto mesto) i Sevilji 2013. (deveto).
"Posle prošlogodišnjeg prvenstva u Sevilji, na koje smo otišli puni samopouzdanja i tamo kiksnuli, bili smo na velikom raskršću. Ipak, počeli smo mnogo motivisanije i jače da treniramo i to se odmah osetilo po rezultatima. Srebro u Mersinu i trijumf u B finalu u Čungjuu su pokazali da imamo ogroman kvalitet. Radili smo pakleno na pripremama, bili na visini zadatka u Zagrebu a potom i u Beogradu, gde smo u jakoj konkurenciji osvojili dva srebra i dva zlata. Imamo brzinu, a ako da povežemo nekoliko trka na našem najvišem nivou bićemo blizu postolja za koje će konkurisati pet-šest posada. Dodatni motiv će svakako biti i domaća publika. Nećemo skoro imati priliku da ovako veliko takmičenje veslamo na našoj Adi i sa velikim nestrpljenjem čekam da počne.

Mesto i datum rođenja: Beograd, 24. novembar 1985.
Klub: Partizan
Čamac u kojem će veslati u Beogradu: dubl skul
Najveći uspesi u karijeri: srebrna medalja u dubl skulu na Evropskom prvenstvu u Bugarskoj 2011; srebrna medalja u četvercu sa kormilarom na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj; srebrna medalja u dvojcu bez kormilara na Svetskom prvenstvu za seniore do 23 godine u Belgiji

ALEKSANDAR FILIPOVIĆ
Aleksandar Filipović će biti jedan od trojice članova Veslačkog kluba Smederevo koji je izborio svoje mesto na Evropskom prvenstvu. U dubl skulu sa Markom Marjanovićem pokušaće da napravi korak više u odnosu na Evropsko prvenstvo u Varezeu 2012. gde su njih dvojica bili peti.
"Prošlu godinu smo veslali promenljivo, ali smo je završili na najbolji način - trijumfom u B finalu Svetskog prvenstva u Južnoj Koreji. Mislim da samo moj "šef" Marjanović i ja trenutno u najboljoj formi otkako smo prvi put zajedno seli u čamac 2012. Najbitnije je da nemamo oscilacije i da budemo na konstantnom nivou. U tom slučaju smatram da imamo šanse da se u Beogradu popnemo na pobedničko postolje iako ćemo imati ozbiljne konkurente u posadama Norveške, Litvanije, Italije i Nemačke, prve četiri reprezentacije iz Čungjua. Imaćemo i motiv više jer ćemo nastupiti na domaćem terenu. Niko bolje od nas ne poznaje Adu i to je naša prednost. Takođe, u publici će biti mnogo naših rođaka i prijatelja koji će nam dati dodatni vetar u leđa. I mnogo mojih Smederevaca je najavilo dolazak na Savsko jezero.

Mesto i datum rođenja: Smederevo, 29. maj 1992.
Klub: Smederevo
Čamac u kojem će veslati u Beogradu: dubl skul
Najveći uspesi u karijeri: zlatna medalja u četvercu sa kormilarom na Svetskom prvenstvu za seniore do 23 godine u Litvaniji 2012; srebrna medalja u dubl skulu na Mediteranskim igrama u Turskoj 2013; peto mesto u dubl skulu na Evropskom prvenstvu u Italiji 2012; sedmo mesto u dubl skulu na Svetskom prvenstvu u Južnoj Koreji 2013.

DUŠAN BOGIĆEVIĆ
Smederevac Dušan Bogićević u Beogradu se vraća u reprezentativni tim posle dve godine pauze. Poslednji put se na velikoj sceni ogledao na Evropskom prvenstvu u Bugarskoj 2011. kada je u dublu skulu sa Markom Marjanovićem postao evropski viceprvak. Njih dvojica su i dve godine ranije u istoj disciplini na EP u Belorusiji osvojili bronzu. Iako do sada nikad nije veslao u dvojcu bez kormilara na velikim takmičenjima sa svojim klupskim kolegom Veselinom Savićem zablistao je na izbornim regatama izborivši priliku da vesla u ovoj disciplini pre prošlogodišnjih evropskih prvaka Nikole Stojića i Nenada Beđika.
"Savić i ja smo prošle godine prvi put zajedno veslali na državnom prvenstvu u dubl skulu osvojivši srebro. Već tada smo zaključili da nam dvojac više odgovara. Od početka priprema smo bili fokusirani na to da damo sve od sebe i da se izborimo za učešće na EP. Kako smo uspeli u tome na nama je da se što bolje spremimo za šampionat i da pokušamo u ogromnoj konkurenciji da ostvarimo dobar rezultat. Ne osvrćemo se na konkurenciju već smo fokusirani samo na svoje veslanje i nadam se da ćemo naplatiti ogromnu energiju koju smo uložili za ovo takmičenje".

Mesto i datum i rođenja: Smederevo, 28. april 1990.
Klub: Smederevo
Čamac u kojem će veslati u Beogradu: dvojac bez kormilara
Najveći uspesi u karijeri: srebrna medalja u dubl skulu na Evropskom prvenstvu u Bugarskoj 2011, bronzana medalja u dubl skulu na Evropskom prvenstvu u Belorusiji 2009, šesto mesto u dubl skulu na Svetskom prvenstvu u Poljskoj 2009.

VESELIN SAVIĆ
Iako je nastupio u jednoj trci kao rezerva u četvercu skulu na Evropskom prvenstvu u Bugraskoj 2011. Veselin Savić će na šampionatu u Beogradu prvi put braniti boje Srbije na evropskim prvenstvima kao samostalan član jednog čamca. Osvajač zlata na Svetskom prvenstvu za seniore do 23 godine u Holandiji 2011. nada se da Bogićević i on mogu do finala.
"Kroz čitav pripremni period kao posada smo imali i uspone i padove za koje smo znali samo mi i trener. Ipak, bili smo na visini zadatka kada se pravio tim za Evropsko prvenstvo u Beogradu. Sa ogromnom motivacijom smo radili od početka trenažnog procesa i u pravom trenutku smo bili bolji od evropskog prvaka Stojića i Mačkovića i zasluženo smo se našli u sastavu za Beograd iako mi je krivo što Nikola neće braniti zlato iz Sevilje. Cilj nam je da izveslamo trke u vremenu oko 6:30 i mislim da ako uspemo u tome možemo da se nadamo finalu. Iz dana u dan smo napredovali i povećavali brzinu i mislim da ćemo baš u Beogradu biti oni pravi. Dodatni motiv će svakako predstavljati to što ćemo veslati pred svojim navijačima. Na Adi Ciganliji će doći veliki broj naših prijatelja i rođaka iz Smedereva koji će imati jedinstvenu priliku da nas bodre na ovako velikom takmičenju".

Mesto i datum i rođenja: Smederevo, 22. septembar 1989.
Klub: Smederevo
Čamac u kojem će veslati u Beogradu: dvojac bez kormilara
Najveći uspesi u karijeri: zlatna medalja u četvercu sa kormilarom na Svetskom prvenstvu za seniore do 23 godine u Holandiji 2011.

IVA OBRADOVIĆ
Najbolja srpska veslačica u istoriji Iva Obradović će u Beogradu prvi put na šampionatima Starog kontinenta veslati u dvojcu bez kormilara u tandemu sa Ivanom Filipović s kojom je u dubl skulu 2011. osvojila evropsko srebro u Plovdivu. Njih dve su prvi put u ovaj čamac sele lane na Svetskom prvenstvu u Južnoj Koreji gde su trijumfovale u B finalu.
"Imamo ogromnu želju da se pred domaćom publikom prikažemo u najboljem svetlu. Nas dve nemamo veliko iskustvo u dvojcu ali smo u Južnoj Koreji pokazale da ako odveslamo na svom najvišem nivou možemo da budemo ravnopravne svim posadama. Ipak, sve će zavisiti od toga koliko budemo fizički spremne u datom trenutku jer nas u priprema nisu zabilazili zdrastveni problemi. Na Adu će doći veliki broj naših rođaka i prijatelja koji nemaju priliku da nas uživo gledaju na ovako velikom takmičenju. Pored takmičarskog Evropski šampionat će za našu zemlju imati ogroman značaj pre svega u popularizaciji ovog divnog sporta. Ovom prilikom pozivam sve ljubitelje sporta da dođu na Savsko jezero i da se na licu mesta uvere u sve lepote i čari veslanja.

Mesto i datum rođenja: Novi Sad, 6. maj 1984.
Klub: Danubius 1885
Čamac u kojem će veslati u Beogradu: dvojac bez kormilara
Najveći uspesi u karijeri: Zlatna medalja u skifu na Svetskom prvenstvu za seniore do 23 godine u Holandiji 2005; srebrna medalja u skifu na Evropskom prvenstvu Italiji 2012; srebrna medalja u dubl skulu na Evropskom prvenstvu u Bugarskoj 2011.

IVANA FILIPOVIĆ
Ivani Filipović će Evropsko prvenstvo u Beogradu biti drugi šampionat Starog kontinenta. Na svom debiju na ovim takmičenjima, pre tri godine u Plovdivu, sa Ivom Obradović osvojila je vicešampionsku titulu u dubl skulu. Kako kaže dvojac je disciplina koja joj još više odgovara.
"Kada je stručni štab prošle godine odlučio da Iva i ja veslamo dvojac bila sam presrećna jer mi ova disciplina mnogo više odgovara od skifa i dubl skula u kojem sam do tada veslala. Konkurencija će biti prejaka i zbog činjenice da je prvo veliko takmičenje u ovoj godini, Svetski kup, bio u Sidneju i da ga je zbog udaljenosti propustilo mnogo posada koje će u Beogradu imati priliku prvi put da ove sezone takmiče u jakoj konkurenciji. Pored odličnih Rumunki i Holanđanki u Beograd će doći i dvojac Britanije, olimpijski i svetski pobednik. Tu će biti i Nemice i Hrvatice koje su nas pobedile u Zagrebu gde smo, doduše, bile van neke forme. Mnogo sam srećna jer je šampionat u Beogradu i neke moje drugarice će prvi put imati priliku da me vide na delu na ovako velikom takmičenju. Meni je to samo motiv više i ogroman podstrek.

Mesto i datum rođenja: Novi Sad, 9. novembar 1989.
Klub: Danubius 1885
Čamac u kojem će veslati u Beogradu: dvojac bez kormilara
Najveći uspesi u karijeri: srebrna medalja u dubl skulu na Evropskom prvenstvu u Bugarskoj 2011, četvrto mesto u skifu na Svetskom prvenstvu za seniore do 23 godine u Holandiji 2011, sedmo mesto u dvojcu bez kormilara na Svetskom prvenstvu u Južnoj Koreji 2013.

JOVAN POPOVIĆ
Jovanu Popoviću će Evropsko prvenstvo u Beogradu biti povratiničko takmičenje pošto je izborio mesto u timu posle godinu dana pauze. Veslaće u čamcu u kojem je ostvario jedan od svojih najvećih usppeha u karijeri - zlato na Svetskom prvenstvu za veslače do 23 godine u Holandiji 2005. Na šampionatu u Beogradu juriće svoje drugo evropsko odličje budući da je 2011. u Plovdivu osvojio bronzu u dvojcu bez kormilara za Nikolom Stojićem.
"Napravio sam dugu pauzu, ali sam od početka priprema bio maksimalno motivisan da se potpuno vratim veslanju. Veliku pomoć u mom povratku u formu imali su i Ljubomir Gavrić, Bojan Došljak i Igor Lončarević s kojima sam trenirao u dvojcima. Iz dana u dan sam dizao formu i pred poslednju Izbornu regatu napravljen je četverac od dvojice iskusnih i mladih veslača koji je od početka išao dobro i u kojem je od početka atmosfera bila na najvišem niovu. To smo potvrdili u poslednjem okršaju za EP. Očekujem da ova nova posada, pre svega, u Beogradu izvesla svoje najbolje vreme a videćemo za koji plasman će to biti dovoljno".

Mesto i datum rođenja: Beograd, 11. maj 1987.
Klub: Partizan
Čamac u kojem će veslati u Beogradu: četverac bez kormilara
Najveći uspesi u karijeri: zlatna medalja u dvojcu sa kormilarom na Svetskom prvenstvu u Velikoj Britaniji 2006; zlatna medalja u četvercu bez kormilara na Svetskom prvenstvu za seniore do 23 godine u Holandiji 2005; srebrna medalja u četvercu sa kormilarom na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj 2007; srebrna medalja u dvojcu bez kormilara na Svetskom prvenstvu za seniore do 23 godine u Belgiji 2006.

GORAN JAGAR
Goran Jagar pripada "staroj gardi" srpskog veslanja iako će 10. juna napuniti tek 30 godina. Biće jedini veslač u Beogradu koji je učestovao na svim šampionatima Starog kontinenta od njihove obnove 2007. U bogatoj riznici trofeja ima i četiri evropska odličja - zlato i dva srebra u dvojcu bez kormilara i bronzu u četvercu bez kormilara. U Beogradu se vraća u posadu sa Jovanom Popovićem s kojim je poslednji put veslao 2007. kada je osvojio srebro u četvercu sa kormilarom na Svetskom prvenstvu u Minhenu.
"Iako nisam dugo veslao sa Popovićem sa njim se najbolje uklapam. Nas dvojica smo uvek veslali kao jedan partimo se u milimetar. Sa Pivačem sa veslao u dvojcu ove godine dok se i Mačković odlično uklopio u celu ekipu. Atomsfera je odlična bez obzira što je razlika u godinama i iskustvu velika. Mlađi deo ekipe je od početka uneo ogromnu energiju. Željni su dokazivanja, a odlično funkcionišemo i nadam se plasmanu u finale. Već smo podelili uloge u čamcu. Popović kao štroker i Mačković kao četvorka pričaju dok Pivač i ja pratimo njihova upustva".

Mesto i datum i rođenja: Virovitica, 10. jun 1984.
Klub: Partizan
Čamac u kojem će veslati u Beogradu: četverac bez kormilara
Najveći uspesi u karijeri: zlatna medalja u dvojcu bez kormilara na Evropskom prvenstvu u Poljskoj 2007; zlatna medalja u četvercu bez kormilara na Svetskom prvenstvu za seniore do 23 godine u Holandiji; srebrne medalje u dvojcu bez kormilara na Evropskom prvenstvu u Belorusiji 2009. i Atini 2008; učesnik Olimpijskih igara u Pekingu 2008. (sedmo mesto u dvojcu bez kormilara) i Londonu 2012. (10. mesto u četvercu bez kormilara).

VIKTOR PIVAČ
Viktor Pivač će uz Martina Mačkovića biti jedan od debitanata na šampionatu kada su u pitanju srpski veslači. Pripada sjajnoj generaciji srpskog veslanja (veslači rođeni 1995) koja je prošle godine "eksplodirala" na međunarodnoj sceni. Bio je član osmerca koji je postao evropski prvak a potom osvojio i svetsku bronzu. Takođe, biće i jedini veslač Grafičara koji je izborio mesto u timu za EP.
"Nisam mogao da verujem kada sam saznao da ću veslati na seniorskom šampionatu i to baš na ovom čiji će domaćin biti Beograd. To je jedno od ostvarenja mojih veslačkih snova. Od početka sezone sam se borio za svoje mesto u timu. Veslao sam u različitim čamcima a kada su spojili ovaj četverac odmah smo videli da smo pobednička kombinacija. Mačković i ja smo uvek davali sve od sebe a naša borbenost je oduševila dvojcu starijih kolega Jagara i Popovića. Kada smo sa 5:1 bili bolji od od mnogo iskusnijeg četverca u poslednjoj Izbornoj regati svima je bilo jasno da smo odličan tim. Mislim da ćemo ulaskom u finale ispuniti očekivanja svih a posle je sve moguće".

Mesto i datum i rođenja: Beograd, 18. avgust 1995.
Klub: Grafičar
Čamac u kojem će veslati u Beogradu: četverac bez kormilara
Najveći uspesi u karijeri: zlatna medalja u osmercu na Evropskom prvenstvu za juniore u Belorusiji 2013, bronzana medalja u osmercu na Svetskom prvenstvu za juniore u Litvaniji 2013, srebrna medalja u osmercu na Balkanskom prvenstvu u Srbiji 2013, srebrna medalja u četvercu bez kormilara na Balkanskom prvenstvu u Srbiji 2013.

MARTIN MAČKOVIĆ
Jedan od najboljih veslača u istoriji Palića Martin Mačković je već svojoj prvoj godini seniorskog staža uspeo da se domogne A tima. Debi na velikoj sceni imaće pred domaćom publikom a kako kaže samo učešće na šampionatu Starog kontinenta za njega predstavlja samo jedan od ciljeva.
"Naravno da sam bio presrećan kada sam saznao da ću veslati na Evropskom prvenstvu. Presrećni su bili i u klubu u kojem sam oduvek imao ogromnu podršku za sve što sam ostvario u dosadašnjoj karijeri. Ipak, rezultat koji ćemo postići na šampionatu biće merilo i mog i uspeha cele posade. Uvek imam visoke ciljeve i nadam se da ću ih doseći već na Adi Ciganliji. Sa Pivačem sam dugo veslao u mlađim kategorijama uključujući i prošlu sezonu kada smo ostvarili mnoge uspehe u juniorskoj konkurenciji. Jagar i Popović su nas odlično prihvatili i maksimalno se trude da svoje ogromno iskustvo prenesu na nas. U čamcu se ne oseća razlika u godinama i svi dišemo kao jedan. Ostaje da se što bolje spremimo i da u maksimalnoj formi uđemo u šampionat.

Mesto i datum rođenja: Subotica, 04. septembar 1995.
Klub: Palić
Čamac u kojem će veslati u Beogradu: četverac bez kormilara
Najveći uspesi u karijeri: zlatna medalja u osmercu na Evropskom prvenstvu za juniore u Belorusiji 2013, bronzana medalja u osmercu na Svetskom prvenstvu za juniore u Litvaniji 2013, srebrna medalja u osmercu na Balkanskom prvenstvu u Srbiji 2013, srebrna medalja u četvercu bez kormilara na Balkanskom prvenstvu u Srbiji 2013.

MILOŠ STANOJEVIĆ
Miloš Stanojević debitovao je prošle godine u Sevilji u skifu za lake veslače 12. mestom na Evropskom prvenstvu. U četvercu za lake veslače ima tri bronze na kontinentalnim prvenstvima (2009, 2011, 2012). Najbolji veslač Tamiša u istorji ovog kluba već se radovao pred domaćom publikom osvojivši bronzanu medalju u skifu na Svetskom univerzitetskom prvenstvu u Srbiji 2008.
"Iako mesec dana pred početak šampionata nisam bio u formi finiš priprema sam odradio odlično i nadam se da ću uspeti pred domaćom publikom da postignem moj najbolji rezultat. Mnogo znači to što veslamo na Adi Ciganliji. Odlično poznajemo stazu a osim početne treme sigurno će nam značiti kada u finišu čujemo glasove podrške naših navijača. Pošto laki skif nije olimpijska disciplina nakon Igara mnogi se u nju prekomanduju iz četverca i dvojca za lake veslače. Iako neke zemlje često ne mogu da naprave dobre lake posade za olimpijade postoji mnogo svetskih imena kada su u pitanju laki skifisti. I u Beogradu će doći veliki broj njih i konkurencija će, kao i uvek, biti izuzetno jaka. Ukoliko pružim svoj maksimum mislim da mogu do finala".

Mesto i datum i rođenja: Beograd, 27. maj 1984.
Klub: Tamiš
Čamac u kojem će veslati u Beogradu: skif za lake veslače
Najveći uspesi u karijeri: bronzane medalje u četvercu bez kormilara za lake veslače na evropskim prvenstvima u Italiji 2013, Bugarskoj 2011. i Belorusiji 2009; bronzana medalja u skifu za lake veslače na Svetskom univerzitetskom prvenstvu u Srbiji 2008.

STRUČNI ŠTAB REPREZENTACIJE
Ime i prezime: Nebojša Ilić
Datum i mesto rođenja: Beograd, 27. avgust 1961.
Funkcija: član selektorske komisije
Broj medalja na najvećim svetskim takmičenjima: osam zlatnih, sedam srebrnih, sedam bronzanih

Ime i prezime: Dejan Guslov
Datum i mesto rođenja: Beograd, 14. maj 1962.
Funkcija: član selektorske komisije
Broj medalja na najvećim svetskim takmičenjima: jedna zlatna, osam srebrnih, šest bronzanih

Ime i prezime: Petar Ibročić
Datum i mesto rođenja: Novi Sad, 27. novembar 1968.
Funkcija: član selektorske komisije
Broj medalja na najvećim svetskim takmičenjima: jedna zlatna, jedna bronzana

Ime i prezime: Saša Mimić
Datum i mesto rođenja: Beograd, 23. novembar 1961.
Funkcija: trener reprezentacije
Broj medalja na najvećim svetskim takmičenjima: tri zlatne, jedna srebrna, jedna bronzana

Ime i prezime: Oleksandar Fedotov
Datum i mesto rođenja: Kijev (Ukrajina), 29. oktobar 1970.
Funkcija: trener reprezentacije
Broj medalja na najvećim svetskim takmičenjima: dve zlatne, jedna srebrna, četiri bronzane

Doktor reprezentacije: Milan Babić
Fizioterapeut: Branko TodorovićDatum: 29.05.2014. Autor: N/A N/A

PROČITAJTE JOŠ...