x

Trofej Beograda u paraglajdingu 2014

Trofej Beograda u paraglajdingu 2014

Vazduhoplovni savez Beograda održao je konferenciju za medije povodom organizacije takmičenja "Trofej Beograda - Zlatibor 2014", koje će se održati narednog vikenda (21.-22. juna). Organizatori su VSB, KVS "Košava" uz pomoć lokalnih klubova. Prisutne je pozdravio Rudi Hodžić, sekretar VSB, a potom im se obratio i predsednik VSB Slobodan Maletić.

"Iako Beograd ima hendikep da na svojoj teritoriji ne poseduje brdo pogodno za poletanje paraglajderom, ponovo smo rešili da realizujemo takmičenje. Više od 50 takmičara iz Srbije i zemalja regiona, najavilo je svoj dolazak. Posebno bih skrenuo pažnju na dolazak kompletne reprezentacije Srbije u paraglajdingu, jer je ovo njihova poslednja provera pred Evropsko prvenstvo, koje se održava ove godinu u avgustu mesecu u Vršcu. Posebnu zahvalnost dugujemo Sekretarijatu za sport grada Beograda, bez čije se finansijske pomoći ovo takmičenje ne bi moglo održati", kazao je Maletić.

Pored čelnika VSB, prisutnima se obratio i predsednik Vazduhoplovnog saveza Srbije Labud Bulatović, koji se zahvalio novinarima i gradskim vlastima koji su pomogli organizaciju takmičenja. Među prisutnima, bili su i takmičari Jovan Novak i Marko Tadić, kao i predstavnik Sekretarijata za sport grada Beograda Novica Todosijević.

U ekpinom plasmanu, reprezentacija Srbije zauzima treće mesto na međunarnodnoj rang listi. Milica Marinković je svetski šampion u ženskoj konkurenciji sa ubedljivim prvim mestom, dok je Goran Đurković drugoplasirani u generalnom plasmanu


Datum: 20.06.2014. Autor: N/A N/A

PROČITAJTE JOŠ...