x

Dodeljene Majske nagrade SSS

Dodeljene Majske nagrade SSS

Atletičari Ivana Španović i Emir Bekrić, rukometašica Andrea Lekić i mlada takmičarka u tekvondou Ana Bajić dobitnici su "Majske nagrade" najvećeg društveno - sportskog priznanja u kategoriji sportista iz olimpijskih sportova koje dodeljuje Sportski savez Srbije.

Nagrade su uručene na svečanosti u Domu Narodne skupštne Srbije, kojoj su prisustvovali Maja Gojković predsednik Narodne skupštine Srbije, Predrag Peruničić državni sekretar za sport, Dragan Atanasov zamenik ministra omladine i sporta, Snežana Klašnja sekretar za omladinu, ekselencija Samuel Samson ambasador Indonezije, izvršni  direktor OKS Damir Štajner, direktor Zavoda za sport  medicinu sporta Goran Bojović, brojni istaknuti sportisti, sportski radnici, veterani srpskog sporta i ugledne zvance iz političkog, javnog i privrednog života Srbije.

- "Majska nagrda" je priznanje koje se dodeljuje jednom u životu i zbog toga ima posebnu težinu - istakala je  u pozdravnoj reči Maja Gojković.-  Dobitnici su svojim rezultatima i radom učinili sve građane Srbije ponosnim. Sportski savez Srbije je dodeljivanjem "Majske nagrade" njima odao zasluženo priznanje. Srpski sportisti, stručnjaci i sportski radnici kao i svi prijatelji sporta nesebično su pomogli postradalima u poplavama ali i dalje pomažu  i takvim požrtvovanjem možemo samo da se dičimo.

Aleksandar Šoštar predsednik Sportskog saveza Srbije istakao je da je ove godine bilo mnogo dobitnika  što samo dokazuje snagu srpskog sporta, a Predrag Peruničić državni sekretar Ministarstva omladine i sporta je posebno naglasio da je su i mladi dali veliki doprnos u uspesima srpskog sporta i to oni koji su  prošli kroz sistem rada sa talentima u kampovima i sportskim savezima, a značajnu ulogu  imao je i Sportski savez Srbije.

U kategoriji teritorijalnih sportskih saveza nagrade su pripale Savezu "Sport za sve" Vojvodine ("Majsku naradu" primio Milorad Perišić predsednik) i Savez sportova Kruševca (nagradu primio Bojan Obradović predsednik).

U kategoriji klubova nagrada je pripala Vaterpolo klubu Crvena zvezda  šampionu Srbije i pobedniku Kupa Srbije 2013, osvajaču Lige šampiona i Super kupa Evrope, a ove godine ponovo osvajaču "dupče krune" - šampionata i Kupa Srbije.

Rastko Jokić, strelac, šampion Evrope  i evropski rekorder iz Alikantea 2013. dobitnik je "Majske nagrade" u kategoriji sportista sa invaliditetom. Dragoslav Višnjić, nekadašnji atletičar, sada najbolji promoter "kraljice sportova" i novinar "Sportskog Žurnala" i Ivan Radošević  urednik lista "Sport" dobitnici su "Majske nagrade" u oblasti novinarstva.

Siniša Nestorović iz Prijepolja, jedan od najagilnijih organizatora MOSI, i profesor Dušan Mitić šef katedre za rekreaciju na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje  dobitnici su "Majske nagrade" za  pedagoški rad.

"Majsku nagradu"  za životno deolo dobili su slepi šahista  inermajstor Milenko Čabarkapa, istaknuti bokserski poslenik  dr Miroslav Popović, jedan od najuspešnijih bokserskih stručnjaka, nekada sjajni takmičar Slobodan Lazić i istaknuti teniski pregalac, trener i publicista Radmilo Armenulić.

U kagegorji sportskih funkcionera nagradađeni su predsednik Rukometnog saveza Srbije Zoran Marjanović, poznati stručnjak u karateu i džidžu džici Strahinja Tepavčević, predsednik Vaterpolo kluba Crvena zvezda Viktor Jelinić i predsednik Kik boks federacije Srbije Borislav Pelević. Poznati srpski motociklista Gabor Sagmajster dobitnik je nagrade u kategoriji sportiste iz neolimpijskih sportova.

U kategoriji sportskih stručnjaka dobitnici su vaterpolo trener Dejan Savić,  atletski stručnjak i trener Emira Bekrića Mirijana Stojanović,  trener Ivane Španović Goran Obradović  i selektor omladinske fudbalske reprezentacije, šampiona Evrope Ljubinko Drulović.

Na nagradama su se zahvalili Emir Bekrić i Velimir Marjanović.
"Majske nagrade" uručili su Maja Gojković, Predrag Peruničić, Dragan Atanasov, Snežana Klašnja, Aleksandar Šoštar, Vladimir Batez generalni sekretar Sportskog saveza Srbije, Miodrag Maslar potpredsednik UO SSS, Željko Trajković potpredsednik Skupštine SS Srbije, Velizar Đerić potpredsednik UO SS Srbije i dr Dane Korica savetnik predsednika SS Srbije.
U umetničkom delu nastupili su Biljana Krstić i Oliver NjegoDatum: 07.07.2014. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...