x

Sportisti i sportski radnici nastavljaju da pomažu

Sportisti i sportski radnici nastavljaju da pomažu

Svi sportski savezi u Srbiji nastaviće da budu aktivni učesnici u akcijama kojima se pomaže stanovnicima u poplavljenim područjima, sve dok se život u pogođenim mestima ne normalizuje - zaključak je sastanka sa zajedničkog sastanka svih nacionalnih granskih sportskih saveza koji je  održan na inicijativu Ministarstva omladine i sporta.

Državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta Predrag Peruničić obavestio je prisutne da je Ministarstvo formiralo centralni magacin u prostorijama Republičkog zavoda za sport, u koji se smeštaju sve donacije za ugrožene u poplavama, koje se, prema uputstvima Štaba za vanredne situacije, prosleđuju na mesta gde je pomoć neophodna.

"Ovo je ozbiljna i dugoročna kampanja koja će trajati duži vremenski period. Biće mnogo posla i moramo nastaviti istim tempom i dati svoj maksimum. Ovo radimo zbog naše zemlje i naših građana. Zadatak svakog od nas je da pomaže i motiviše sve koje poznaje da pomognu", istakao je Peruničić.

Na sastanku kome je prisustvovalo više od 90 predstavnika organizacija iz svih sportova potvrđeno je da su sportisti i sportski radnici ujedinjeni u nameri da se u kriznim vremenima stave na raspolaganje svom narodu i pomognu na sve načine koji su u njihovoj moćiDatum: 22.05.2014. Autor: Jelena Svilanović

PROČITAJTE JOŠ...