Počinje bitka u kuglanju za svetske seniorske medalje


Pojedinačni seniorski Šampionat sveta u kuglanju počinje u ponedeljak 19. maja u Brnu.  Seniorske selekcije Srbije su  doputvale u Brno u nedelju pre podne, bodile naše omladince i omladinke  u pojedinačnom finalu i radovali se zlatnoj  medalji  Igora Kovačića i srebrnoj Radovana Vlajkova u kombinaciji.

Srbija ima pravo na šest kuglaša i četiri kuglašice. Miloš Ponjavić, selektor seniora odlučio se za Vilmoša Zavarka, Daniela Tepšu, Gorana Ostojića, Čongora Baranja i dva omladinca Roberta Ernješija i Igora Kovačića, dok je selektor seniorki Mirko Čukvas odredio za borbe za svetske trofeje Jelenu Bogdanov, Renatu Vilov, Jasminu Anđelković i Zoricu Barać.

Ponedeljak 19. maj i utorak 20. maj rezervisni su za pojedinačni deo,  a u utorak od 18 časova igraće se i prvo kolo tandema. Već 21. maja podeleće se medalje za tandeme i u sprintu. Drugo kolo pojedinačnog dela je 22. maja, a 23. maja su osmina i četvrtfinale. Polufinale i finale je 24. maja.

Miološ Ponjavić je odlučio da u pojedinačnim kvalifikacijama prvog dana igraju Robert Ernješi (9,00), Daniel Tepša (13,00) i Čongor Baranj (16,00), dok će Mirko Čukvas izvesti na staze Jasminu Anđelković (11,20) i Renatu Vilov (14,50).
- Imamo obavezu da odbranimo titulu najbolje nacije na Prvenstva sveta iz Lesna 2012. Dobro smo se pripremali u Banji Junaković i nadam se da će  taj rad doneti uspehe u Brnu - kaže Miloš Ponjavić.- Neće biti lako, ovde je došao krem svetskog kuglanja.

Sa time se slaže i  svetski prvak u kombinaciji uz Lesna Vimoš Zavarko:
- Ovo će biti jedan od najkvalitetnijih i po sastavu najjačih Šampionata sveta. Sve što vredi došlo je da se bori za medalje. Na to je uticao i novi termin u maju, bolji nego onaj u oktobru, kada smo morali na mesec dana po početku liga da imamo formu za svetsko prvenstvo.

U Lesnom 2012. na prošlom pojedinačnom Prvenstvu sveta Srbija je osvojila osam medalja zlato, četiri srebra i tri bronze. Prvak sveta u kombinaciji (najkompletniji igrač šampionata, sabira se najbolji rezultat iz pojednačnog - klasik i pojedinačnog - sprint) bio je Vilmoš Zavarko sa novim svetskim rekrodm od 953 čunja (727 pojednačno i 226 sprint), tri srebrne medalje pripale su Robertu Ernješiju - pojedinačno klasik, pojednačno - za kombinaciju i pojedinačno - sprint, a jedna  Livii Santo u pojednačnom delu - klasik, dok su tri bronze osvojili Vilmoš Zavarko i Daniel Tepša u sprintu kao i  Vilmoš Zavarko u pojedinačnoj - klasik konkurenciji. Srbija je bila najuspešnija nacija na Šampionatu sveta, ispred Hrvatske i Mađarske.

Na svečanom otvaranju u defileu 16 nacionalnih selekcija bili su Jelena Bodanov i Igor Kovačić koji je nosio zastavu Srbije. Šamionat je svečano otvorio u prisustvu brojnih uglednika Zigfrid Švajkard predsednik Međunarodne kuglaške federacij FIK NBC.Datum: 19.05.2014. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...