x

S dve posade u Francusku na II Svetski kup u veslanju

S dve posade u Francusku na II Svetski kup u veslanju

Na Drugom svetskom kupu koji će biti održan od 20. do 22. juna u Ožibeleu Srbiju će predstavljati Nikola Stojić i Nenad Beđik u dvojcu bez kormilara i Radoje Đerić i Miloš Vasić u dubl skulu.

Francuski grad Ožibele od 20. do 22. juna 2014. biće domaćin Drugog svetskog kupa koji će okupiti 682 veslača i veslačica iz 46 zemalja. Među njima će biti i četvorica srpskih reprezentativaca. Nikola Stojić i Nenad Beđik takmičiće se u dvojcu bez kormilara, disciplini u kojoj su prošle godine u Sevilji postali evropski prvaci, a za koju se nisu izborili za nastup na ovogodišnjem šampionatu Starog kontinenta održanom u Beoradu krajem maja i početkom juna. U dubl skulu nastupiće Radoje Đerić, koji je zbog povrede propustio šampionat u Beogradu i Miloš Vasić koji je na prvenstvu na Adi Ciganliji veslao u skifu i zauzeo 11. mesto.

- U Ožibele putuju posade koje su propustile Evropsko prvenstvo u Beogradu. Ostali čamci po planu i programu nastavljaju u zemlji sa pripremam za Treći svetski kup u Lucernu sredinom jula koji će biti Izborno takmičenje za sastav nacionalnog tima za Svetsko prvenstvo u Amsterdamu krajem avgusta - kazao je član selektorske komisije Veslačkog saveza Srbije Nebojša Ilić.

U dvojcu bez kormilara prijavljeno je 15 posada. Između ostalih nastupiće i višestruki olimpijski pobednici i svetski prvaci Novozelanđani Marej i Bond, kao osvajači bronze iz Beograda Nemci Behler i Braun. U dubl skulu prijavljeno je čak 23 čamca, među kojima će biti i nemačka posada Gruhne, Kruger koja je u Beogradu bila treća, kao i Britanci Kolins i Valton, finalisti beogradskog šampionata. Kvalifikacije su na program u petak, 20. juna, pre podne. Istog dana u popodnevnim časovima veslaće se repesaži. Polufinala su u subotu, kada su na programu i C i D finala. Dan kasnije na "meniju" su finala A i B.

Pored Nebojše Ilića put Francuske u sredu kreće i trener reprezentacije Oleksandr Fedotov kao i generalni sekretar VSS Nebojša Jevremović. Gensek Saveza u Ožibele, između ostalog, putuje da bi počeo da priprema teren za dolazak srpskog tima dogodine u ovaj grad koji će biti domaćin Svetskog prvenstva 2015, glavnog kvalifikacionog takmičenja za Olimpijske igre u Riju 2016.Datum: 19.06.2014. Autor: N/A N/A

PROČITAJTE JOŠ...