x

Maksimovićeva sa broja jedan nišani mete na Svetskom kupu

Maksimovićeva sa broja jedan nišani mete na Svetskom kupu

Ivana Maksimović u Minhenu će na Svetskom kupu od 6. do 12. juna gađati za medalje vazdušnom puškom  kao broj jedan na najnovijoj listi Međunarodne federacije streljačkih sportova (ISSF) čije je sedište u glavnom gradu Bavarske.

Maksimovićeva je sa 1.117 poena vodeća na junskoj rang listi, a Andrea Arsović je četvrta ovim oružjem sa 452 poena. MK puškom trostav, Arsovićeva je šesta sa 445 poena, a Maksimovićeva sedma sa 383 poena. Vodi Italijanka Cublasing sa 1.618 poena.

Zorana Arunović će kao "broj dva" vazdušnim pištoljem izaći na vatrenu liniju olimpijskog strelišta. Na poslednjoj rang listi ima tačno 1.000 poena. Vodeća Indijka Sidhu ima 1.204 poena. Jasna Šekarić je u ovoj disciplini osma sa 275 poena.  MK pištoljem, Zorana Arunović je četvrta sa 751 bodom, vodi Kineskinja Žang sa 1.128 bodova. Šekarićeva je 21. sa 87 poena.

Andrija Zlatić je na listi za MK pištolj peti sa 684 boda. Vodeći Japanac Masuda  ima 1.154 poena. Damir Mikec je ovim oružjem 16. sa 126 bodova. Vazdušnim pištoljem, Zlatić je 12. sa 278 poena, Dimitrije Grgić je na 15. mestu sa 202 poena, dok je Mikec sa 118 poena na 20. mestu. Vodiće je Hoang Ksuan Vinh (Vijetnam) sa 1.055 poena.

Na listi  za vazdušnu pušku za muškarce, najbolji plasman od srpskih strelaca zauzima Milutin Stefanović koji je četvrti sa 662 boda. Stevan Pletikosić je 31. sa 25 poena. Vodi Rus Loginec sa 884 boda. MK puškom trostav među 25 na svetskoj rang listi su dvojica srpskih strelaca: 14. Mirosavljev sa 211 bodova i 23. Milenko Sebić sa 107 poena. Italijan Kampriani je prvi sa 1.771 bodom. U dicsiplini  MK puška 60 metaka ležeći, Pletikosić je 28. sa 83 poena. Nemac Junghaenel je vodeći sa 1.535 bodova.

Prva finala na Svetskom kupu u Minhenu  su 8. juna vazdušnom puškom za muškarce (13,15) i vazdušnom puškom za žene (14,30). Istog dana muškarci će gađati MK pištoljem eliminacije, jer je prijavljeno više strelaca nego što ima mesta na strelištu, dok će žene gađati MK pištoljem 30 plus 30 metaka prvih 30 metaka precizno.

U Minhenu će puškom  gađati Nemanja Mirosavljev (Novi Sad), Stevan Pletikosić, Milutin Stefanović i Stevan Jovanović ("Čika Mata", Kragujevac), Milenko Sebić ("Akademija Maksimović") i Andrija Milavanović (Niš) kao i Ivana Maksimović i Dragana Todorović (obe "Akademija Maksimović"), Andrea Arsović (Partizan), Milica Babić (Novi Sad) i Jelena Živković (Jagodina).

Pištoljem za nove medalje gađaće Andrija Zlatić ("Aleksa Dejović", Užice) Damir Mikec (Policajac) i Dimitrije Grgić (Akademac) kao i Jasna Šekarić i Zorana Arunović (obe Crvena zvezda), Bobana Veličković (Bor 030), Jasmina Grgić i Ana Alentijev (Smederevo) i Danica Rašeta (Zemun Centar).

U stručnom štabu, uz Srećka Pejovića, sportskog direktora SS Srbije, biće Jelena Arunović, Dragan Donević, Aleksandar Zlatić, Mira Maksimović i Lidija Mihajlović.
Mirosavljev, Pletikosić i Sebić će gađati samo MK puškom - 60 ležeći i trostav, Stefanović, Milovanović i Jovanović samo vazdušnom puškom. Van konkurencije za "em - ku - es" odnosno "minimalni kvalifikacioni rezultat", koji je obavezan ako strelac želi da učestvuje na takmičenjima Međunarodne federacije streljačkih sportova, gađaće Pletikosić vazdušnom, Stefanović MK puškom 60 ležeći i trostav i Sebić vazdušnom puškom.

Kod dama, u konkurenciji će gađati Maksimovićeva i Arsovićeva MK i vazdušnom puškom, Babićeva vazdušnom puškom i Živkovićeva MK puškom. Todorovićeva gađati za "em - ku - es" sa oba oružja. "Em - ku - es" se, naravno, postiže i kada strelac gađa u konkurenciji na nekom od takmičenja iz kalendara međunarodne federacije i važi mu celu sezonu.

Pištoljem, sva tri seniora gađaće u konkurenciji obe discipline (MK pištolj slobodnog izbora i vazdušni pištolj). Šekarićeva i Arunovićeva će se boriti za medalje MK pištoljem 30 plus 30 metaka i vazdušnim pištoljem, dok će Veličkovićeva gađati u konkurenciji samo vazdyšnim, a Grgićeva samo MK pištoljem. Planirano je da za "em - ku - es" Jasmina Grgić gađa vazdušnim,  Rašeta i Alentijev MK pištoljem.

Iz Fort Beninga sa prvog Svetskog kupa u martu, srpski strelci doneli su četiri medalje. Srebrom su se okitila Ivana Maksimović i Milutin Stefanović (oboje vazdušnom puškom) a bronzanim odličjima Zorana Arunović (vazdušni pištolj) i Andrija Zlatić (MK pištolj).

Datum: 06.06.2014. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...