Zlato i bronza za srpske slabovide kuglaše na EP u Poljskoj

      
Srpski slepi i slabovidi kuglaši osvojili su zlato i bronzu na Šampionatu Evrope u poljskom gradu Tomašov Mazovjecki. Branislav Viktorović je postao evropski šampion u pojedinačnoj konkurenciji  dok je u singlu bio treći, a selekcija Srbije je u ukupnom plasmanu peta.

- Ozirom da od osmorice igrača, četvorica nikad nisu kuglala van Srbije, postigli smo izuzetne rezultate. Pojedinačno zlato Viktorovića je jedan od najvećih uspeha u istoriji. U pojednačno finale kvalifkovala su se trojica igrača što je takođe veliki uspeh- kaže selektor reprezentacije Milija Bjekić. - Dugujemo veliku zahvalnost treneru reprezentacije nekadašnjoj reprezentativki Jugoslavije u kuglanju Ljiljani Draganović koja je sjajno vodila ekipu i ima velikih zasluga za ove uspehe. Gostoprimstvo i organizacija 15. Šaminata Evrope bila je na izuzetnom nivou. U kontaktima sa predstavnicima međunarodne federacije IBSA obavestili smo se o mogućnostima da se kandidujemo za domaćina jednog od narednih Šampionata Evrope. Učestvovalo je preko 70 kuglaša i kuglašica iz sedam zemalja.

U reprezentaciji u kategoriji B 1 igrali su Slobodan Kazarević i Džavid Krujezi, u kategoriji B 2  Branislav Viktorović i Goran Krstić  i u kategoriji B 3 Damir Petrušanec i Vlado Milović. Rezerve su bile Miloš Pavić (B 3) i Milija Bjekić (B 3).

U kategoriji B 3 Damir Peterušanec je bio peti sa 1.406 čunjeva (701 čunj u finalu, kvalifikacije 705), dok je a Vlado Milović završio posle kvalfikacija na  13 mestu.

Uz zlato Branislava Viktorovića 1.406 čunjeva (696 čunjeva u finalu, kvalifikacije 710), Goran Krstić je osvojio osmo mesto u sa 1.331 čunj (644 u finalu, u kvalfikacijama 687).

U B 1 kategoriji,  Džavid Krujezi je bio 15, a Slobodan Kazarević 17.


Datum: 30.06.2014. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...