x

Zlato i bronza za srpske slabovide kuglaše na EP u Poljskoj

Zlato i bronza za srpske slabovide kuglaše na EP u Poljskoj
      
Srpski slepi i slabovidi kuglaši osvojili su zlato i bronzu na Šampionatu Evrope u poljskom gradu Tomašov Mazovjecki. Branislav Viktorović je postao evropski šampion u pojedinačnoj konkurenciji  dok je u singlu bio treći, a selekcija Srbije je u ukupnom plasmanu peta.

- Ozirom da od osmorice igrača, četvorica nikad nisu kuglala van Srbije, postigli smo izuzetne rezultate. Pojedinačno zlato Viktorovića je jedan od najvećih uspeha u istoriji. U pojednačno finale kvalifkovala su se trojica igrača što je takođe veliki uspeh- kaže selektor reprezentacije Milija Bjekić. - Dugujemo veliku zahvalnost treneru reprezentacije nekadašnjoj reprezentativki Jugoslavije u kuglanju Ljiljani Draganović koja je sjajno vodila ekipu i ima velikih zasluga za ove uspehe. Gostoprimstvo i organizacija 15. Šaminata Evrope bila je na izuzetnom nivou. U kontaktima sa predstavnicima međunarodne federacije IBSA obavestili smo se o mogućnostima da se kandidujemo za domaćina jednog od narednih Šampionata Evrope. Učestvovalo je preko 70 kuglaša i kuglašica iz sedam zemalja.

U reprezentaciji u kategoriji B 1 igrali su Slobodan Kazarević i Džavid Krujezi, u kategoriji B 2  Branislav Viktorović i Goran Krstić  i u kategoriji B 3 Damir Petrušanec i Vlado Milović. Rezerve su bile Miloš Pavić (B 3) i Milija Bjekić (B 3).

U kategoriji B 3 Damir Peterušanec je bio peti sa 1.406 čunjeva (701 čunj u finalu, kvalifikacije 705), dok je a Vlado Milović završio posle kvalfikacija na  13 mestu.

Uz zlato Branislava Viktorovića 1.406 čunjeva (696 čunjeva u finalu, kvalifikacije 710), Goran Krstić je osvojio osmo mesto u sa 1.331 čunj (644 u finalu, u kvalfikacijama 687).

U B 1 kategoriji,  Džavid Krujezi je bio 15, a Slobodan Kazarević 17.


Datum: 30.06.2014. Autor: Branimir Vasić

PROČITAJTE JOŠ...