Održan žreb za EP u veslanju 2014


Srpske posade dobile su protivnike u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u veslanju koje u petak, 30. maja 2014, počinje u Beogradu. Led od naših čamaca probija Miloš Stanojević koji će od 9,20 časova velati u drugoj grupi kvalifikacija skifa za lake veslače.

U grupi sa našim reprezentativcem, koji će veslati u prvoj stazi, su i čamci Švajcarske, Grčke, Mađarske i Slovačke. Dva najbolja u ovoj grupi idu direktno u subotnje polufinale dok će ostali u petak od 15,36 č veslati u repesažima. Nakon Stanojevića na stazu izlazi dvojac bez kormilara Veselin Savić, Dušan Bogićević koji će se od 10 časova, takođe, u prvoj stazi sa čamcima Holandije, Rusije i Slovenije boriti za jedno od tri mesta koja direktno vode u polufinale. Poslednjeplasirani čamac iz ove, treće, grupe kvalifikacija ići će u repesaž u petak od 15,54 č.

Martin Mačković, Goran Jagar, Viktor Pivač i Jovan Popović su u prvoj grupi kvalifikacija četveraca bez kormilara u kojoj će u petoj stazi protiv čamaca Velike Britanije, Nemačke, Rumunije, Češke i Grčke od 11,40 časova veslati za jedno od dva mesta koja vode u polufinale. Ostali idu u repesaž od 16,18 časova u petak.

U kvalifikacijama dubl skula Marko Marjanović i Aleksandar Filipović će u trećoj stazi prve grupe veslati od 10,55 časova sa posadama Poljske, Švajcarske, Austrije, Azerbejdžana i Češke za jedno mesto koje direktno vodi u olufinale. Ostali idu u repesaž u petak od 16,30 časova. Nakon dubl skula na scenu će izaći Miloš Vasić. On će od 11,25 časova veslati u trećoj stazi treće grupe kvalifikacija gde će mu za jedno mesto koje vodi u polufinalerivali biti čamci Velike Britanije, Izraela, Italija i Slovenije.

Repesaži u ovoj disciplini na programu su u petak od 16,54 č. Naposletku će na stazu i naša jedina ženska posada na prvenstu. Ivana Filipović i Iva Obradović od 11,55 časova će veslati u prvoj stazi druge grupe kvalifikacija iz koje će samo prvoplasirani čamc direktno u nedeljno finala. Ostali će veslati repesaž u subotu od 10,38 č. U grupi sa Filipovićevom i Obradovićevom su i čamci Nemačke, Rumunije, Hrvatske i Republike Irske.

Nastup srpskih posada u petak, 30. maja

Miloš Stanojević (skif za lake veslače) - kvalifikacije (9,20 č) - grupa Srbija, Švajcarska, Grčka, Mađarska, Slovačka (prva dva idu u polufinale u subotu, ostali u repesaž u petak popodne)

Veselin Savić, Dušan Bogićević (dvojac bez kormilara) - kvalifikacije (10 č) - grupa Holandija, Rusija, Srbija, Slovenija (prva tri idu u polufinale u subotu, ostali u repesaž u petak popodne)

Martin Mačković, Goran Jagar, Viktor Pivač, Jovan Popović (četevrac bez kormilara) - kvalifikacije (10,40 č) - grupa Velika Britanija, Nemačka, Rumunija, Češka, Srbija, Grčka (prva dva idu u polufinale u subotu, ostali u repesaž u petak popodne)

Marko Marjanović, Aleksandar Filipović (dubl skul) - kvalifikacije (10,55 č) - grupa Poljska, Švajcarska, Srbija, Austrija, Azerbejdžan, Češka (prvi ide u polufinale u subotu, ostali u repesaž u petak popodne)

Miloš Vasić (skif) - kvalifikacije (11,55 č) - grupa Velika Britanija, Izrael, Srbija, Italija, Slovenija (prvi ide u polufinale u subotu, ostali u repesaž u petak popodne)

Ivana Filipović, Iva Obradović (dvojac bez kormilara) - kvalifikacija (11,55 č) - grupa Srbija, Nemačka, Rumunija, Hrvatska, Republika Irska (prvi ide u finale u nedelju, ostali u repesaž u subotu)


Datum: 30.05.2014. Autor: N/A N/A

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...