x

Održan žreb za EP u veslanju 2014


Srpske posade dobile su protivnike u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u veslanju koje u petak, 30. maja 2014, počinje u Beogradu. Led od naših čamaca probija Miloš Stanojević koji će od 9,20 časova velati u drugoj grupi kvalifikacija skifa za lake veslače.

U grupi sa našim reprezentativcem, koji će veslati u prvoj stazi, su i čamci Švajcarske, Grčke, Mađarske i Slovačke. Dva najbolja u ovoj grupi idu direktno u subotnje polufinale dok će ostali u petak od 15,36 č veslati u repesažima. Nakon Stanojevića na stazu izlazi dvojac bez kormilara Veselin Savić, Dušan Bogićević koji će se od 10 časova, takođe, u prvoj stazi sa čamcima Holandije, Rusije i Slovenije boriti za jedno od tri mesta koja direktno vode u polufinale. Poslednjeplasirani čamac iz ove, treće, grupe kvalifikacija ići će u repesaž u petak od 15,54 č.

Martin Mačković, Goran Jagar, Viktor Pivač i Jovan Popović su u prvoj grupi kvalifikacija četveraca bez kormilara u kojoj će u petoj stazi protiv čamaca Velike Britanije, Nemačke, Rumunije, Češke i Grčke od 11,40 časova veslati za jedno od dva mesta koja vode u polufinale. Ostali idu u repesaž od 16,18 časova u petak.

U kvalifikacijama dubl skula Marko Marjanović i Aleksandar Filipović će u trećoj stazi prve grupe veslati od 10,55 časova sa posadama Poljske, Švajcarske, Austrije, Azerbejdžana i Češke za jedno mesto koje direktno vodi u olufinale. Ostali idu u repesaž u petak od 16,30 časova. Nakon dubl skula na scenu će izaći Miloš Vasić. On će od 11,25 časova veslati u trećoj stazi treće grupe kvalifikacija gde će mu za jedno mesto koje vodi u polufinalerivali biti čamci Velike Britanije, Izraela, Italija i Slovenije.

Repesaži u ovoj disciplini na programu su u petak od 16,54 č. Naposletku će na stazu i naša jedina ženska posada na prvenstu. Ivana Filipović i Iva Obradović od 11,55 časova će veslati u prvoj stazi druge grupe kvalifikacija iz koje će samo prvoplasirani čamc direktno u nedeljno finala. Ostali će veslati repesaž u subotu od 10,38 č. U grupi sa Filipovićevom i Obradovićevom su i čamci Nemačke, Rumunije, Hrvatske i Republike Irske.

Nastup srpskih posada u petak, 30. maja

Miloš Stanojević (skif za lake veslače) - kvalifikacije (9,20 č) - grupa Srbija, Švajcarska, Grčka, Mađarska, Slovačka (prva dva idu u polufinale u subotu, ostali u repesaž u petak popodne)

Veselin Savić, Dušan Bogićević (dvojac bez kormilara) - kvalifikacije (10 č) - grupa Holandija, Rusija, Srbija, Slovenija (prva tri idu u polufinale u subotu, ostali u repesaž u petak popodne)

Martin Mačković, Goran Jagar, Viktor Pivač, Jovan Popović (četevrac bez kormilara) - kvalifikacije (10,40 č) - grupa Velika Britanija, Nemačka, Rumunija, Češka, Srbija, Grčka (prva dva idu u polufinale u subotu, ostali u repesaž u petak popodne)

Marko Marjanović, Aleksandar Filipović (dubl skul) - kvalifikacije (10,55 č) - grupa Poljska, Švajcarska, Srbija, Austrija, Azerbejdžan, Češka (prvi ide u polufinale u subotu, ostali u repesaž u petak popodne)

Miloš Vasić (skif) - kvalifikacije (11,55 č) - grupa Velika Britanija, Izrael, Srbija, Italija, Slovenija (prvi ide u polufinale u subotu, ostali u repesaž u petak popodne)

Ivana Filipović, Iva Obradović (dvojac bez kormilara) - kvalifikacija (11,55 č) - grupa Srbija, Nemačka, Rumunija, Hrvatska, Republika Irska (prvi ide u finale u nedelju, ostali u repesaž u subotu)


Datum: 30.05.2014. Autor: N/A N/A

PROČITAJTE JOŠ...