x

Groznica Red Bull Trke Trokolica trese Beograd

Groznica Red Bull Trke Trokolica trese Beograd
Posle dvogodišnje pauze Red Bull Trka Trokolica ponovo je probudila stari duh Beograda. Spremaju se daske, točkići, lageri, euforija raste. Ko će biti pobednik i da li će biti dovoljno kadrih da sa trona skinu braću Miroslava i Nikolu Vučkovića, pobednike prve i druge Red Bull Trke Trokolica saznaćemo 15. septembra u Višnjićevoj ulici, a u međuvremenu pokušali smo da otkrijemo u čemu je njihova tajna.
- Za trokolicu znamo odavno zato što je naš tata vozio svojevremeno. Ipak Miroslav i ja smo prvi put napravili i vozili svoje 2008. godine kada je održana prva trka. Ta trokolica je bila, nekako u svom izvornom obilku sa jako slabim kuglagerima. I ove godine koristiću istu koju ću samo malo doraditi - kaže Nikola.

Kada je ovom neobičnom trkom Red Bull te 2008. godine probudio duh starog beogradskog ekstremnog sporta, tron je uzeo Miroslav. Dve godine potom kada su trokolice ponovo zarolale Dobračinom ulicom na Dorćolu, Miroslav se nije takmičio zbog povrede, ali je Nikola osvojivši prvo mesto u jakoj konkurenciji osigurao da titula ipak ostane u porodici Vučković. Već tada počele su priče da su trokolice napravljene u garaži Vučković nepobedive, međutim Nikola i Miroslav skromno kažu da je razlog njihove pobede nešto drugo.

- Sreća je zaslužna za obe pobede Vučkovića - kaže Miroslav i dodaje da nema baš puno vremena da se priprema za okršaj u subotu.  Nikola potvrđuje njegove reči: "Nema ničeg posebnog u tome što smo nas dvojica pobedili, mislim da je to bila sreća. Na trokolicu ne gledam kao na sport već kao na zabavu. Zaista se ne pripremamo nešto posebno, već samo par dana pred trku neka euforija i to je to."

Pitali smo pobednike da li jedan drugom pomažu oko izrade trokolica i da li su jedan drugom  konkurencija.
- Napraviću novu trokolicu, stare odavno nema, a na konkurenciju ne mislim već vozim iz ličnog zadovoljstva - kaže Miroslav, dok Nikola kratko odgovara: "Videćemo kako će to biti, ima mnogo dobrih vozača."

Red Bull Trka Trokolica ove godine menja lokaciju i iz Dobračine se seli u Višnjićevu ulicu, a dizajneri staze i ovog puta su za takmičare pripremili prepreke koje bi trku trebalo da učine zanimljivijom.

- Prve trokolice vožene su na običnim nizbrdicama bez ikakvih prepreka. Ne bih mogao da definišem šta je to dobra staza, mislim da je sve stvar mašte - kaže Nikola, a Miroslav dodaje da što je luđa, staza je bolja.

Groznica ove trke već trese Beograd, čemu u prilog govori i činjenica da noću gradskim ulicama hara Fantom na trokolici, a kako čujemo neki su ozbiljno shvatili dizajn svoje troke pa vredno rade u svojim garažama. Glas o zabavi na dasci sa tri točka daleko se čuje. Čak do Australije, pa će ove godine među takmičarima biti i Entoni Koks koji dolazi baš odatle. Entonija je u Beograd dovela ljubav.

- Ja sam ovde u Beogradu zato što imam lepu devojku iz Beograda J i ja pokušavam da učim srpski - rekao nam je Entoni na srpskom.

Za trokolicu je čuo od svog prijatelja Bogdana koji će se takođe takmičiti.
- Ovo će mi biti prvo učešće na ovakvoj trci. Prvi put sam za trokolicu čuo pre dve nedelje od mog prijatelja Bogdana koji se prijavio i pitao me da li želim sa njim. Rekao sam "Da, zašto da ne". Mislim da će biti mnogo zabavno, gledao sam video snimke na internetu i deluje baš kul. Volim da vozim brzo i da se sudaram jako, ali nadam se da ovog drugog neće biti u subotu. Bogdan i ja ćemo zajedno tokom ove nedelje napraviti trokolice sa kojima ćemo se takmičiti - kaže Entoni.

Treće izdanje Red Bull Trke Trokolica obeležiće najbrža staza do sada, sa novim preprekama koje će takmičari morati da savladaju, a pobednika očekuje vredna nagrada od 1000 evra. Za sve takmičare koji nemaju svoju kacigu, organizator je obezbedio specijalno dizajnirane kacige koje je radila DKO ekipa.

Trka u subotu počinje u 12 časova, a vremenska prognoza najavljuje da će i treća  trka trokolica biti vožena po mokrim ulicama, kada je ekstremno neka bude ekstremno do kraja! Ne propustite da vidite heroje na trokolicama i dobro se zabavite u Višnjićevoj ulici.
Datum: 13.09.2012. Autor: Nikola Nedeljković

PROČITAJTE JOŠ...