Okrugli sto - Bezbednost u letenju

Vazduhoplovni savez Srbije organizuje okrugli sto na temu "Bezbednost u slobodnom i takmičarskom letenju na sportskim aerodromima i drugim letelištima" u sredu, 12. decembra 2012. godine u periodu od 11 do 16 časova, u prostorijama Saveza (Aeroklub, Uzun Mirkova 4, Beograd).

Ovaj okrugli sto organizuje se kao jedna od aktivnosti na projektu A3-NET, iz IPA Adriatic programa, koji se fokusira na razvoj malih sportskih aerodroma u regionu. Pored Vazduhoplovnog saveza Srbije, na projektu su aktivni i partneri iz Slovenije, Hrvatske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, koji će takođe prisustvovati ovom događaju.

Pored predstavnika vazduhoplovnih institucija iz regiona, predstavnika Direktorata civilnog vazduhoplovstva, Ministarstva infrastrukture i Kontrole leta, Sportskog saveza Srbije, ovom događaju prisustovavaće i predstavnici aeroklubova iz Srbije.

Željko Ovuka, generalni sekretar Vazduhoplovnog saveza Srbije govoriće o problemima sa kojima se letači susreću u sportskom i rekreativnom letenju, a Nebojša Radisavljević ispred Kontrole letenja izlagaće na temu dosadašnjih iskustava i uočenih nedostataka u letenju sportsko turističke avijacije u vazdušnom prostoru Srbije. Direktorat civilnog vazduhoplovstva predstavljaće Marija Petrović i Trivo Jokanović koji će ovom prilikom govoriti o registraciji aerodroma i letališta u Srbiji, ali i o vazduhoplovnom obrazovanju i ponašanju. Roman Medved, predstavnik slovenačkog partnera, prezentovaće način na koji je sportski aerodrom Bovec integrisan u strategiju razvoja opštine Bovec.

Okrugli sto osmišljen je kao prilika za susret i diskusiju pilota i ostalih letača, te klubova koji upravljaju aerodromima sa jedne strane i predstavnika nadležnih državnih institucija koje rade na regulisanju vazdušnog prostora, sa druge strane.

Datum: 11.12.2012. Autor: Milica Kljajić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...