x

Okrugli sto - Bezbednost u letenju

Okrugli sto - Bezbednost u letenju
Vazduhoplovni savez Srbije organizuje okrugli sto na temu "Bezbednost u slobodnom i takmičarskom letenju na sportskim aerodromima i drugim letelištima" u sredu, 12. decembra 2012. godine u periodu od 11 do 16 časova, u prostorijama Saveza (Aeroklub, Uzun Mirkova 4, Beograd).

Ovaj okrugli sto organizuje se kao jedna od aktivnosti na projektu A3-NET, iz IPA Adriatic programa, koji se fokusira na razvoj malih sportskih aerodroma u regionu. Pored Vazduhoplovnog saveza Srbije, na projektu su aktivni i partneri iz Slovenije, Hrvatske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, koji će takođe prisustvovati ovom događaju.

Pored predstavnika vazduhoplovnih institucija iz regiona, predstavnika Direktorata civilnog vazduhoplovstva, Ministarstva infrastrukture i Kontrole leta, Sportskog saveza Srbije, ovom događaju prisustovavaće i predstavnici aeroklubova iz Srbije.

Željko Ovuka, generalni sekretar Vazduhoplovnog saveza Srbije govoriće o problemima sa kojima se letači susreću u sportskom i rekreativnom letenju, a Nebojša Radisavljević ispred Kontrole letenja izlagaće na temu dosadašnjih iskustava i uočenih nedostataka u letenju sportsko turističke avijacije u vazdušnom prostoru Srbije. Direktorat civilnog vazduhoplovstva predstavljaće Marija Petrović i Trivo Jokanović koji će ovom prilikom govoriti o registraciji aerodroma i letališta u Srbiji, ali i o vazduhoplovnom obrazovanju i ponašanju. Roman Medved, predstavnik slovenačkog partnera, prezentovaće način na koji je sportski aerodrom Bovec integrisan u strategiju razvoja opštine Bovec.

Okrugli sto osmišljen je kao prilika za susret i diskusiju pilota i ostalih letača, te klubova koji upravljaju aerodromima sa jedne strane i predstavnika nadležnih državnih institucija koje rade na regulisanju vazdušnog prostora, sa druge strane.

Datum: 11.12.2012. Autor: Milica Kljajić

PROČITAJTE JOŠ...