Konferencija za štampu - Ženska trka 2011

 
 
Beograd, 22.09.2011  - Na današnjoj konferenciji za medije održanoj u Info centru Turističke organizacije Beograda naša poznata glumica Tanja Bošković, inače dugogodišnja direktorka Ženske trke obratila se predstavnicima medija i budućim učesnicama Ženske trke:

"U trčanju je zdravlje našeg naroda, a bez toga nema budućnosti. Trebalo bi da što manje vremena deca provode kraj kompjutera i okrenu se sportu. Imamo sve više gojazne dece i žena koje ne samo da su zapostavile izgled, već i zdravlje. One koje budu došle na Adu shvatile su da je to dobro za: srce, disanje, razmenu materija i izgled. Trčanjem se ne treba baviti samo tog dana, već preko cele godine. Imam blizu 60 godina i trudim se da vežbam svakodnevno. To jača duh."

Masovnost, kvalitet, zdravlje, ali i promocija Beograda, odlike su Ženske trke. O poslednjem aspektu govorila je domaćin jučerašnje konferencije za novinare Vesna Nađ, pi-ar Turističke organizacije glavnog grada:

"Za Beograd kao sportski grad ovo je jedan od načina naše promocije turističke ponude. Aktivnosti firme Beogradski maraton kao preduzeća kompatibilne su sa ovim momentom, jer se: Dečiji maraton odvija u Zoološkom vrtu, Beogradski maraton na Novom Beogradu i Terazijama, Trka kroz istoriju na Kalemegdanu, a Ženska trka na Adi Ciganliji, jednoj od 10 top destinacija koje preporučujemo turistima."

"Na Marsovom polju u Parizu okupilo se nedavno 15.000 dama, ali taj događaj nije lepši od našeg s obzirom da su naše žene najlepše na svetu" - s čime su se složili svi na jučerašnjem skupu, kao i predstavnik grada Dragan Ćirić.

Među njima posebnu ulogu, kao u svim prethodnim izdanjima, imaće učenice srednje Medicinske škole "Dr Andra Jovanović" iz Šapca.

"Do sada je, u prethodnim izdanjima, bilo oko 700 devojaka iz moje škole. Ovoga puta doći će njih 67. Na početku godine stavim plakat da se trka održava i devojke se same prijavljuju" objasnio je Dragan Vesković, profesor fizičkog vaspitanja u ovoj školi. "Sa Beogradskim maratonom odlično sarađujemo, pa obavezno dolazimo i na Trku zadovoljstva u okviru Beogradskog maratona."

Slobodan Branković, generalni sekretar Atletskog saveza Srbije podržao je aktivnosti u realizaciji Ženske trke jer, po njegovim rečima, ovaj događaj pokazuje svoju snagu i kao vid rekreacije a ne samo kao vrhunski sport.

Amela terzić, dvostruka juniorska prvakinja Evrope na 1500m i 3000m očekuje da na Ženskoj trci u jakoj konkurenciji pruži svoj maksimum i da joj ova trka posluži kao test za učešće na predstojećem Prvenstvu Evrope u krosu u slovenačkom Velenju. Prijavljivanje žena za učešće u trci se obavlja u prodavnici "Tref sport", podzemni prolaz, Palata Albanija, radnim danima, do petka 23. septembra, od 12:00-20:00 h. * Cena za učešće u događaju je 200 din.

Sve prijavljene učesnice dobijaju majicu, okrepu, osveženje, diplomu, ružu, poklone sponzora trke i učestvuju u nagradnom izvlačenju posebnih nagrada partnera Ženske trke.
Datum: 23.09.2011. Autor: Nikola Marinković

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...