x

Konferencija za štampu - Ženska trka 2011

Konferencija za štampu - Ženska trka 2011
Beograd, 22.09.2011  - Na današnjoj konferenciji za medije održanoj u Info centru Turističke organizacije Beograda naša poznata glumica Tanja Bošković, inače dugogodišnja direktorka Ženske trke obratila se predstavnicima medija i budućim učesnicama Ženske trke:

"U trčanju je zdravlje našeg naroda, a bez toga nema budućnosti. Trebalo bi da što manje vremena deca provode kraj kompjutera i okrenu se sportu. Imamo sve više gojazne dece i žena koje ne samo da su zapostavile izgled, već i zdravlje. One koje budu došle na Adu shvatile su da je to dobro za: srce, disanje, razmenu materija i izgled. Trčanjem se ne treba baviti samo tog dana, već preko cele godine. Imam blizu 60 godina i trudim se da vežbam svakodnevno. To jača duh."

Masovnost, kvalitet, zdravlje, ali i promocija Beograda, odlike su Ženske trke. O poslednjem aspektu govorila je domaćin jučerašnje konferencije za novinare Vesna Nađ, pi-ar Turističke organizacije glavnog grada:

"Za Beograd kao sportski grad ovo je jedan od načina naše promocije turističke ponude. Aktivnosti firme Beogradski maraton kao preduzeća kompatibilne su sa ovim momentom, jer se: Dečiji maraton odvija u Zoološkom vrtu, Beogradski maraton na Novom Beogradu i Terazijama, Trka kroz istoriju na Kalemegdanu, a Ženska trka na Adi Ciganliji, jednoj od 10 top destinacija koje preporučujemo turistima."

"Na Marsovom polju u Parizu okupilo se nedavno 15.000 dama, ali taj događaj nije lepši od našeg s obzirom da su naše žene najlepše na svetu" - s čime su se složili svi na jučerašnjem skupu, kao i predstavnik grada Dragan Ćirić.

Među njima posebnu ulogu, kao u svim prethodnim izdanjima, imaće učenice srednje Medicinske škole "Dr Andra Jovanović" iz Šapca.

"Do sada je, u prethodnim izdanjima, bilo oko 700 devojaka iz moje škole. Ovoga puta doći će njih 67. Na početku godine stavim plakat da se trka održava i devojke se same prijavljuju" objasnio je Dragan Vesković, profesor fizičkog vaspitanja u ovoj školi. "Sa Beogradskim maratonom odlično sarađujemo, pa obavezno dolazimo i na Trku zadovoljstva u okviru Beogradskog maratona."

Slobodan Branković, generalni sekretar Atletskog saveza Srbije podržao je aktivnosti u realizaciji Ženske trke jer, po njegovim rečima, ovaj događaj pokazuje svoju snagu i kao vid rekreacije a ne samo kao vrhunski sport.

Amela terzić, dvostruka juniorska prvakinja Evrope na 1500m i 3000m očekuje da na Ženskoj trci u jakoj konkurenciji pruži svoj maksimum i da joj ova trka posluži kao test za učešće na predstojećem Prvenstvu Evrope u krosu u slovenačkom Velenju. Prijavljivanje žena za učešće u trci se obavlja u prodavnici "Tref sport", podzemni prolaz, Palata Albanija, radnim danima, do petka 23. septembra, od 12:00-20:00 h. * Cena za učešće u događaju je 200 din.

Sve prijavljene učesnice dobijaju majicu, okrepu, osveženje, diplomu, ružu, poklone sponzora trke i učestvuju u nagradnom izvlačenju posebnih nagrada partnera Ženske trke.
Datum: 23.09.2011. Autor: Nikola Marinković

PROČITAJTE JOŠ...