x

Adidas i NBA proširili globalno partnerstvo na Evropu

Adidas i NBA najavili su proširenje globalnog partnerstva tako da je adidas dobio ekskluzivno pravo na plasiranje sportske opreme u Evropi počevši od NBA sezone 2010-2011.

Fanovi u Evropi moći će da odaberu  proizvode opreme sa terena, uključujući autentične, repliciranje verzije dresova NBA igrača, kao i autentične timske kolekcije za zagrevanje, majice za vežbanje, zvaničnu odeću za treninge i adidas rublje sa  kompresijom  zasnovanom na TECHFITT tehnologiji, kao i postavljeni kompresovani veš.

adidasu je ovo četvrta godina u okviru 11-ogodišnjeg globalnog partnerstva prema kome je zvanična kompanija sportske opreme za  NBA, WNBA, i NBA D ligu.

NBA, od ukupno 16 regionalnih kancelarija, u Evropi ima 5 , smeštenih u Istanbul, London, Madrid, Milano i Pariz. Liga ima dugu istoriju igranja utakmica u regionu, a Evropski igrači nastavljaju da imaju veliki uticaj na NBA, sa 48 igrača koji su trenutno angažovani u NBA timovima uz posebno isticanje Dirka Novickog u timu Dallas Mavericks, prvog Evropljanina koji je proglašen za MVP-a (najboljeg igrača); tu je i Toni Parker koji igra za San Antonio Spurs, prvi MVP u finalu; i Andrea Bernjani iz tima Toronto Raptors koji je prvi evropsku igrač broj 1 na ukupnom NBA draftu.

adidas proizvodi inovativne produkte za najbolje svetske sportiste više od 50 godina, od nekadašnjih legendi do današnjih superzvezda, kao što su Dvajt Hauard, Kendens Parker, Derik Rouz, Tim Dankan i Čonsi Bilaps.  11. aprila 2006. adidas i NBA (Nacionalna košarkaška asociacija) potisali su 11-ogodišnji ugovor o partnerstvu.

NBA dopire do fanova i korisnika širom sveta  kroz licencirane  proizvode i marketing  predstavljajući zaštitni znak lige i osobine igrača. Preko 200 licenciranih kompanija prodaju i plasiraju proizvode brendirane sa NBA znakom, promovišu ih širom sveta i prodaju u preko 10.000 prodavnica  u 100 zemalja na svim kontinentima.  Posebne kategorioje  uključuju video igre, sporstku opremu, obuću, sporstke proizvode i kartice za razmenu.

Trideset procenata ukupne robe  proda se van Sjedinjenih država. Kao dodatak sveobuhvatnijoj ponudi i asortimanu robe  NBA, WNBA i NBA D-lige, NBA prodavnica na Petoj aveniji u Njujorku sadrži multimedijalne atrakcije, potpuno operativnu prostoriju za gledanje televizora i zvanišnu polovinu terena koja se koristi za posebne događaje i redovna pojavljivanja igrača, legendi i poznatih ličnosti. Preko million obožavalca poseti svake godine NBA prodavnice. NBAStore.com je online destinacija za NBA fanove širom sveta koji traže ekskluzivnu robu timova, suvenire i jedinstvene poklone za svaki tim NBA, WNBA i NBA D-League . NBAStore.com ima preko 10 miliona poseta svake godine.

Datum: 07.06.2014. Autor: Jasmina Krstić

PROČITAJTE JOŠ...