x

Pokloni povodom rođendana osnivača kompanije

Pokloni povodom rođendana osnivača kompanije

Adidas, vodeći brend sportske opreme, obeležava rođendan svog osnivača, Adija Daslera, u utorak 3. novembra. Tim povodom, na dan rođendana, u adidas brend radnjama u tržnim centrima Ušće i Delta City svi kupci dobijaju poklon.


Inovator u oblasti sportske opreme, i sam sportista, Adi Dasler je početkom XX veka postavio temelj kvalitetoj opremi koja poboljšava performanse i učinak sportista. Rođen je 3. novembra 1900. u Hercogenaurahu, a svoju prvu patiku izradio je još 1920. godine. Tokom decenija lično je razvijao prototipe patika za brojna prvenstva i sportiste. Godine 1949. Adi Dasler je svojoj kompaniji dao ime po kombinaciji prva tri početna slova svog imena i prezimena, a tri crte je izabarao za simbol svog brenda koji je brzo postao popularan. 


Zahvaljujući dizajnu mnogi sportski modeli postali su sastavni deo garderobe i svih onih koji se ne bave sportom. Od samog osnivanja adidas podržava vrhunske sportiste, kao što su: Džesi Ovens, Muhamed Ali, Štefi Graf, Franc Bekenbauer; danas Mesi, Ana Ivanović, Novak Đoković i mnogi drugi. Osim toga, adidas je i prvi brend sportske opreme koji je direktno došao u Srbiju.


Adi Dasler bio je poznat ne samo kao vlasnik fabrike već i kao inovator i pronalazač. Danas su čuveni njegovi standardi, koji su odredili budućnost kompanije, a neki od njih su:


  • Samo najbolje za sportiste

  • Budite ispred svih, ne kopirajte

  • Težite savršenstvu, uvek ima nešto što može da se poboljša

  • Budite kreativni, nezavisni i odgovorni za svoje postupke

  • NIkada ne stojite u mestu, uvek budite spremni da učite

  • Razmišljajte van zadatih pravila, tako ćete dobiti nove ideje


Datum: 03.11.2015. Autor: Cvijeta Radović

PROČITAJTE JOŠ...