x

Finale superlige američkog fudbala na Adi

Američki fudbal Srbija Vukovi i Veprovi za Serbian bowl Serbian bowl, finale Sportklub Superlige američkog fudbala kod nas, održaće se u subotu, 5. jula sa početkom u 15h na terenu na Adi Ciganliji. U ovoj utakmici suočiće se najveći rivali, beogradski Vukovi i Wild boars-i iz Kragujevca. 

Ove godine, u Superligi su se takmičili sledeći timovi: Vukovi Beograd, Wild Boars Kragujevac, Novi Sad Dukes, Belgrade Blue Dragons, Imperatori Niš, Inđija Indians, Pančevo Panters, Mladenovac Forestlanders. 

Ovo će biti sjajan uvod u Balkan bowl, koji će se održati u septembru ove godine. Takođe, nedavno je odigran i prvi Jeep bowl kod nas, u saradnji Srpske asocijacije američkog fudbala i kompanije Fiat. Srpska asocijacija američkog fudbala trenutno broji 28 klubova.  Od 2009. godine počelo je i takmičenje jukiorskih i fleg timova, a sport je sve popularniji i među ženama, pa postoji i osam ženskih ekipa. Seniorska reprezentacija Srbije je 2012. godine osvojila prvo mesto na Evropskom prvenstvu C katogorije, kvalifikujući se za B grupu i plasirajući se među 10 najboljih ekipa u Evropi.

Datum: 03.07.2014. Autor: Sandra Planojević

PROČITAJTE JOŠ...