x

Dva takmičenja u vazduhoplovstvu ovog vikenda

Ovog vikenda Vazduhoplovni savez Srbije organizuje dva takmičenja - u paraglajdingu i raketnom modelarstvu.

Od 15. do 17. aprila 2011. godine u Vršcu će se održati prvo kolo lige u paraglajdingu, disciplina prelet, u organizaciji Kluba slobodnog letenja "Ares" iz Beograda.  Očekuje se učešće od preko 60 takmičara, kako iz Srbije, tako i iz celog regiona.  Svoj dolazak najavili su najbolji piloti iz Mađarske, Rumunije, Makedonije, Bugarske, kao i Rusije.  Nastupiće takođe i najbolji piloti Srbije, među kojima su i Dušan Dorđevia iz Niša, trenutno naš najbolje rangirani takmičar na listi Svetske vazduhoplovne federacije i državni prvak Srbije, kao i Ovuka Željko, nosilac državnog rekorda u slobodnom preletu (186,4 km).

Petak, subota i nedelja su predviđeni da budu takmičarski dani. Planiraju se preleti kako po okolini Vršačkog brega, tako i prema Dunavu i dalje.

Juniorski kup raketnih modelara, koji se ujedno računa i za juniorsku ligu Srbije, biće organizovan u Sremskoj Mitrovici, 17. aprila, u organizaciji istoimenog aerokluba. Na takmičenju će nastupiti naši najbolji i najmlađi takmičari u ovoj disciplini.

Datum: 01.05.2014. Autor: Milica Kljajić

PROČITAJTE JOŠ...