x

4. Festival ženskog sporta

4. Festival ženskog sporta
Pozivamo Vas da nas podržite u ime svih sportiskinja koje su otvorile vrata i srušile barijere utirući put za žene sutrašnjice.

Na prostoru i sportskim terenima Ade Ciganlije u subotu 4. 6. 2011. godine očekujemo učešće preko 2000 devojeica i žena. 4. Festival ženskog sporta je jedinstven u svetu, multidisciplinarnni sportski projekat namenjen ženama svih uzrasta u domenu vrhunskog i rekreativnog sporta. Ova manifestacija nastoji da angažuje što više žena, sportskih organizacija ili institucija, javnih i privatnih subjekata direktno ili indirektno vezanih za razvoj i afirmaciju ženskog sporta.

Strateški imperativ projekta Festivala ženskog sporta je podsticanja većeg učešća žena u sportskim i rekreativnim aktivnostima u pravcu kreiranja novih generacija zdravih i uspešnih žena.

Na festivalu će učestvovati 50 sportskih klubova iz Beograda, Srbije i nekoliko okolnih zemalja, kao i rekreativke svih uzrasta koje će demonstrirati svoje umeće iz 34 sportske discipline pod sloganom "Um i telo". Graciozne, snažne i hrabre, posvećene sportu, i ove godine će se predstaviti na sportskim terenima Ade Ciganlije, sa željom da prezentuju trofejne, afirmisane i neafirmisane sportske grane kao i da popularišu i omasove ženski sport. Zato se nadamo da će ovih 2000 žena postati naše ambasadorke širom Srbije u cilju  omasovljenja i promocije ženskog sporta.            

Pomoteti Festivala su: Svetlana Kitić, Zorana Arunović, Anđelija Arbutina, Milena Reljin, Marina Maljković, sestre Moldovan, Dejan Bodiroga, Žarko Paspalj, i mnogi drugi.

Program Festivala:

Seminar: Olimpiski komitet Srbije (komisija "Žene i sport"), tema "Vreme sadašnje - žene u sportu Srbije 2011"

Rekreativni program Festivala  "ACTIVE WOMEN" - prijave na dan Festivala

ženska rekreativna trka "Active women"- Holmer trim staza.
dan fitnesa ( sprave za fitnes na otvorenim terenima Ade Ciganlije, celodnevno vežbanje sa instruktorima masovne fitnes rekreacije );
odbojka, badminton, pikado, speed badminton.
Sportsko - takmičarski program Festivala - centralna bina i sportski tereni

"OD PRVOG KORAKA DO POBEDNIČKOG POSTOLJA"

Demonstracija borilačkih sportova karate, rvanje, tekvondo, džudo, aikido boks, kik boks kao i ostalih sportova kao što su: mačevanje, ritmička i sportska gimnastika, fitnes, aerobik, pilates, ples individualne formacije, kapuera, taj ći, sinhrono plivanje, vaterpolo itd.;

Teniski turnir " As za nas "
Mini rukomet - turnir za mlađe pionirke.
Košarkaški turnir za pionirke "Ja sam košarkašica".
Poligon za sport i rekreaciju dece sa hendikepom i odraslih osoba sa invaliditetom.
Sportski poligoni, deca 5-9 god. članovi sportske školice " Pokret za okret".
Čas salse za sve prisutne u sardnji sa plesnim klubovima iz Beograda.
Zabava za decu dok mame vežbaju- Klovn Slavko Šašavko i njegovi dugari.
Sajam ženskih rukotvorina "Flying hands".
Expo-sport  (štandovi); prezentacija Saveza,  klubova, sportskih škola i fitnes centara
Nosilac realizacije i tehničke organizacije je Sportski savez Rakovice pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta, Gradskog sekretarijata za sport i omladinu, Olimpijskog komiteta Srbije i JP Ada Ciganlija.

Detaljne informacije: www.festivalzenskogsporta.org
Datum: 20.05.2011. Autor: Olivera Krivokapić Dragicević

PROČITAJTE JOŠ...