x

Izbor imena za zvaničnu fudbalsku loptu FIFA Svetskog prvenstva - Brazil 2014

Izbor imena za zvaničnu fudbalsku loptu FIFA Svetskog prvenstva - Brazil 2014
adidas je nedavno lansirao novu kampanju, u okviru koje će fanovi Brazila dobiti mogućnost da sami odaberu ime za Zvaničnu fudbalsku loptu FIFA Svetskog prvenstva u BraziluT koje će se održati 2014. godine.
Inspirisano elementima kulture Brazila iz oblasti muzike, umetnosti, mode i fudbala, ovo glasanje će zaljubljenicima u fudbal pružiti priliku da na homepage-u sajta adidas football,  od tri potencijalna imena koji asociraju na brazilsku kulturu, odaberu ime koje im se najviše dopada:

Brazuca: Neformalan izraz koji Brazilci koriste kako bi opisali nacionalni ponos zbog svog načina života. Kao i kada je reč o fudbalu, ovaj pristup životu je uvek prepun emocija, ponosa i dobre volje prema svima.

Bossa Nova: Muzički stil koji je nastao u Rio de Žaneiru pedesetih godina prošlog veka i ubrzo postao najuticajniji i najznačajniji umetnički i kulturni pokret u Brazilu, koji je u potpunosti redefinisao popularnu muziku. Ovaj ritam je oduvek odgovarao i načinu na koji Brazilci igraju fudbal, uz umetnički zamah koji čini da igra izgleda lagano.

Carnavalesca: Karneval je u samom srcu kulture Brazila i oduvek je predstavljao proslavu boja, muzike i radosti. Poput fudbala, ovaj događaj će uvek biti povezivan sa istorijom Brazila i ponosnim nasleđem nacije.

Tronedeljna promocija počela je 12. avgusta i predstavlja prvi korak adidasa na njegovom putu ka FIFA Svetskom prvenstvu u fudbalu 2014. Glasanje je moguće na mikrosajtu,  www.adidas.com/football, na portugalskom, uz video prikaz i ilustracije za svaku od opcija.

adidas je zvanični partner FIFA već više od 40 godina, snabdevajući zvaničnom fudbalskom loptom sve mečeve FIFA Svetskog prvenstva još od 1970. godine.
Datum: 14.08.2012. Autor: Dušica Radojković

PROČITAJTE JOŠ...