Izbor imena za zvaničnu fudbalsku loptu FIFA Svetskog prvenstva - Brazil 2014

 
 
adidas je nedavno lansirao novu kampanju, u okviru koje će fanovi Brazila dobiti mogućnost da sami odaberu ime za Zvaničnu fudbalsku loptu FIFA Svetskog prvenstva u BraziluT koje će se održati 2014. godine.
Inspirisano elementima kulture Brazila iz oblasti muzike, umetnosti, mode i fudbala, ovo glasanje će zaljubljenicima u fudbal pružiti priliku da na homepage-u sajta adidas football,  od tri potencijalna imena koji asociraju na brazilsku kulturu, odaberu ime koje im se najviše dopada:

Brazuca: Neformalan izraz koji Brazilci koriste kako bi opisali nacionalni ponos zbog svog načina života. Kao i kada je reč o fudbalu, ovaj pristup životu je uvek prepun emocija, ponosa i dobre volje prema svima.

Bossa Nova: Muzički stil koji je nastao u Rio de Žaneiru pedesetih godina prošlog veka i ubrzo postao najuticajniji i najznačajniji umetnički i kulturni pokret u Brazilu, koji je u potpunosti redefinisao popularnu muziku. Ovaj ritam je oduvek odgovarao i načinu na koji Brazilci igraju fudbal, uz umetnički zamah koji čini da igra izgleda lagano.

Carnavalesca: Karneval je u samom srcu kulture Brazila i oduvek je predstavljao proslavu boja, muzike i radosti. Poput fudbala, ovaj događaj će uvek biti povezivan sa istorijom Brazila i ponosnim nasleđem nacije.

Tronedeljna promocija počela je 12. avgusta i predstavlja prvi korak adidasa na njegovom putu ka FIFA Svetskom prvenstvu u fudbalu 2014. Glasanje je moguće na mikrosajtu,  www.adidas.com/football, na portugalskom, uz video prikaz i ilustracije za svaku od opcija.

adidas je zvanični partner FIFA već više od 40 godina, snabdevajući zvaničnom fudbalskom loptom sve mečeve FIFA Svetskog prvenstva još od 1970. godine.
Datum: 14.08.2012. Autor: Dušica Radojković

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...