x

Dodela priznanja povodom 24. Beogradskog maratona

U četvrtak, 26.05.2011. godine, u Skupštini grada Beograda u Svečanoj Sali obavljen je završni čin 24. Beogradskog maratona koji je održan 17.04.2011. godine.

Dejan Nikolić, direktor Beogradskog maratona uručio je trofej "Kent Anderson" namenjen Draganu Đilasu, gradnačelniku Beograda, za izuzetan doprinos razvoju i afirmaciji Beogradskog maratona (umesto gospodina Đilasa trofej je primio Aca Kovačević, sekretar za sport i omladinu grada Beograda).

Povelje za izuzetan doprinos organizaciji 24. Beogradskog maratona pripale su Gradu Beogradu i Ministarstvu omladine i sporta. Nikolić je takođe posebne zahvalnice uručio gospodinu Aleksandru Šapiću i gospodinu Željku Ožegoviću.

Zvaničnici Skupštine grada Beograda, gospodin Aleksandar Šapić, pomoćnik gradonačelnika i predsednik Organizacionog odbora 24. Beogradskog maratona i gospodin Željko Ožegovia, član Gradskog veća i predsednik Izvršnog odbora 24. Beogradskog maratona, uručili su zahvalnice, posebna priznanja, foto monografiju "Dok me noge nose" i ASICS sportsku opremu, zaslužnim pojedincima, organizacijama, institucijama i predstavnicima medija.

Ovogodišnji maraton ostaće upamćen i po dobroj organizaciji, značajnim humanitarnim programima, masovnosti u Trci zadovoljstva, povećanom broju učesnika u polumaratonu i maratonu među kojima se posebno izdvaja preko 650 učesnika - rekreativaca iz 36 zemalja sveta.

Osim toga, nekoliko novina u ovogodišnjem maratonu značajno je doprinelo kvalitetu, popularnosti i masovnosti. To su, pre svega, turistički aranžmani za domaće i strane učesnike - rekreativce koje je pripremila turistička agencija Kon Tiki travel, uz podršku Turističke organizacije Beograda i Turističke organizacije Srbije, kao i Prvenstvo Srbije u štafetnom maratonu za srednje škole.

U povodu dodele priznanja, glumac Slobodan Boda Ninković kao predstavnik organizatora, zahvalio se svim prisutnim dobitnicima i gostima uz konstataciju da će iskustva sa svih dosadašnjih maratona poslužiti da se već sada počne sa pripremama za 25. jubilarno izdanje, sa ciljem da predstojeći događaj bude najbolje izdanje Beogradskog maratona do sada.
Datum: 27.05.2011. Autor: Nikola Marinković

PROČITAJTE JOŠ...