x

Zvanične fudbalske lopte za takmičenja UEFA 2011-12

Zvanične fudbalske lopte za takmičenja UEFA 2011-12
Herzogenaurach / Monako, 25. Avgust, 2011. - Danas, adidas predstavlja zvanične lopte koje će se koristiti tokom 2011/2012 UEFA Lige Šampiona, UEFA Evropske lige i UEFA Super Kup turnira.


Finale 11 - Zvanična lopta mečeva za sezonu 2011/12 UEFA Lige Šampiona
Zvanicne-fudbalske-lopte-za-takmicenja-UEFA-2011-12Dizajn Finale 11, zvanične lopte mečeva za sezonu 2011/12 UEFA Lige Šampiona, baziran je na tradicionalnoj UEFA Star lopti. Finale 11, koja je sada u svojoj jedanaestoj godini razvoja, sadrži osavremenjenu paletu boja koja naglašava široku privlačnost fudbala, koristeći mnogobrojne boje kao simbol svakog tima, svakog igrača, svakog stadijuma kao i svakog fana fudbala. Lopta, takodje sadrži upadljivu, jasnu i modernu grafiku zvezde. adidas Finale 11 već drugu sezonu u svojoj tehnologiji ima integrisan oblik čuvenog UEFA zvezdanog panela Lige Šampiona.

Varijacije boja idu od crvene do zelene, ljubičaste i žute koje se nalaze unutar zvezdanog panela i kombinovane su sa tradicionalnom tamnom ivicom. U skladu sa adidasovim kontinuiranim napretkom u tehnološkoj izradi lopti, Finale 11 ima dijamantsku teksturu koja omogućava bolje hvatanje i kontrolu, kao i termičku povezanost koja stvara besprekornu površinu bez šavova.

Sve utakmice u grupnim fazama UEFA Lige Šampiona igraće se sa adidas Finale 11, a meč lopta za fazu izbacivanja iz takmičenja, uključujući i Finale Lige Šampiona u Minhenu 19. maja 2012. biće otkrivena 2012. godine.

Zvanicne-fudbalske-lopte-za-takmicenja-UEFA-2011-12-2Kao zvanični dobavljač za UEFA Evropsku Ligu, od osnivanja takmičenja, adidas je razvio Zvaničnu Loptu Meča u skladu sa vizuelnim jezikom logo-a i brendiranim bojama takmičenja. Zvanična lopta UEFA Evropske Lige 2011/2012 je evolucija lopte iz 2010/2011 gde se nastavlja paleta boja, ali se uvodi i nova poboljšana tehnologija hvatanja, kao i na Finale 11 UEFA Liga Šampiona lopti.

Dizajn je inspirisan trofejem UEFA Evropske Lige ulključujući i boje takmičenja, dok poboljšana tekstura hvatanja pomože tokom igranja u bilo kojim vremenskim uslovima. Sve utakmice UEFA Evropske lige - uključujući i finale u Bukureštu 9. Maja 2012. - igraće se sa novom loptom.

U skladu sa uspešnim lansiranjem svoje prve Zvanične lopte za UEFA Super Kup 2009., adidas nastavlja sa specijalno dizajniranom loptom koja će obeležiti ovo prestižno takmičenje. Dizajn lopte je za inspiraciju imao boje UEFA Super Kup logo-a, kao i boje timova koji se takmiče u igri - FK Barselona i FK Porto. Kao i lopta UEFA Evropske Lige, lopta UEFA Super Kupa sadrži vodeću industrijsku Grip-Texture tehnologiju. Lopta će biti izneta na teren 26. avgusta 2011. Kada se sastane pobednik prošle sezone UEFA Lige Šampiona, FK Barselona, i pobednik prošle sezone UEFA Evropske Lige, FK Porto, na Stadionu Luj II, u Monaku. Lopta će se prodavati u odabranim sportskim prodavnicama u Evropi, i ekskluzivno na UEFA Super Kup-u u Monaku, čineći je tako pravom vrednošću za kolekcionare.
Datum: 25.08.2011. Autor: Dušica Radojković

PROČITAJTE JOŠ...