Počelo Evropsko prvensto u rukometu 2012

 
 
Satovi u gradovima domaćinima, koji su odbrojavali preostalo vreme do početka Evropskog prvenstva u rukometu za muškarce 2012, 15. Januara u 16 časova završili su odbrojavanje, a spektakularan vateromet na četiri lokacije (u Beogradu ispred Delta sitija, Nišu ispred Kalče, Novom Sadu na Trgu slobode i na trgu Svetog Teodora vršačkog) u Srbiji označio je početak najvećeg ovogodišnjeg sportskog događaja u našoj zemlji.

Tradicionalna konferencija za medije, koja se održava na početku svakog Evropskog prvenstva u rukometu, ovog puta održana je u Beogradu, i na njoj su prisustvovali najviši funkcioneri Evropske rukometne Federacije, predsednik, Tor Lian i generalni sekretar, Mihael Viderer i Jan Tuik, predsednik takmičarske komisije, dok su kao organizatori ovogodišnjeg EP, svoje učešće uzeli i ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić Marković, predsednik Rukometnog saveza Srbije (RSS), Velimir Marjanović i generalni sekretar RSS Božidar Đurković.


Uvodna reč na konferenciji pripala je predsedniku EHF-a Toru Lianu, koji je između ostalog rekao sledeće: "Dragi sportski prijatelji, veliko mi je zadovoljstvo da smo ovde na 10. Evropskom prvenstvu za muškarce. Verujem da će svi učesnici imati lepu dobrodošlicu u Srbiji, s obzirom da se reprezentacije ovde neće boriti samo za najveću titulu u evropskom rukometu, več i za mesto na OI u Londonu".

Nakon njega, okupljenima se obratila i Ministarka omladine i sporta, Snežana Samardžić Marković, koja je poželela svima toplu dobrodošlicu, i navela da nam "Ovo takmičenje puno znači, da pokažemo da znamo da organizujemo velike sportske događaje, našu kulturu, gostoprimstvo, ali da želimo i da da ostvarimo i dobar rezultat i vratimo rukomet na mesto gde je nekad bio" Poželevši pri tom sve najbolje svim timovima učesnicima, ali i gradovima domaćinima (organizatorima).

Posle ministarke, reči dobrodošlice, izgovorio je i gen-sek EHF-a, Mihael Viderer, koji je istakao da je "Veliko zadovoljstvo da nakon tri godine od početka rada, budemo ovde na početku takmičenja"; Nakon čega je naveo da je EHF u novembru 2011. godine proslavio 20 godina postojanja, i da ovo jubilarno deseto takmičenje, dokazuje da radimo pravu stvar. Pored toga, Mihael Viderer, naglasio je i da saradnja sa Adidasom, Infrontom i Gerflorom dokazuje da EHF može da organizuje turnire na visokom nivou, s obzirom da će na ovom prvenstvu biti prisutno 75 TV kuća, sa preko 1300 novinara, što govori o sve većem interesu.

Predsednik takmičarske komisije EHF-a,  Jan Tuik osvrnuo se kvalifikacije, i tom prilikom naveo da smo u kvalifikacijama imali 39 timova (reprezentacija), od kojih je 37 moralo u kvalifikacije (u kvalifikacijama nisu učestvovale reprezentacije Franscuske kao šampiona i Srbije kao organizatora).  "Sada na  EP imamo 16 reprezentacija i neka najbolji pobedi".

Predsednik UO RSS, Velimir Marjanović, poželeo je dobrodošlicu svim učesnicima na EHF EURO 2012 koji se održava u Srbiji, kao i medijima koji su po njegovim rečima dali veliku podršku šampionatu.

Na kraju, Božidar Đurković se obratio sledećim rečima: "Srbija je bila dva puta organizator takmičenja mlađih kategorija. Ovo je nešto totalno drugačije, novo iskustvo za nas. Spremni smo za dobru organizaciju. Želim sve najbolje svim ekipama, EHF-u i nama kao organizatorima".

Datum: 16.01.2012. Autor: Marko Skorić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...