Adidas i Fudbalska asocijacija Argentine nastavljaju uspešno partnerstvo

 
 
Buenos Aires, 18. jul 2011 - adidas i AFA (Fudbalska asocijacija Argentine) s ponosom najavljuju produžetak sponzorskog ugovora i nastavak aktuelne saradnje sve do decembra 2022. godine. Produžetak ugovora je rezultat bliske saradnje započete pre više od 37 godina.  Na FIFA Prvenstvu  sveta u Nemačkoj 1974. godine Argentina je već nosila adidasove dresove.

"Veoma smo ponosni i uzbuđeni što možemo da najavimo produžetak našeg uspešnog partnerstva sa Fudbalskom asocijacijom Argentine. Adidas je globalni lider u fudbalu, a Argentina je bez sumnje jedan od najjačih timova sveta" - izjavio je Herbert Hajner, Izvršni director adidas grupe. "Stoga se izuzetno radujemo nastavku uspešnog partnerstva i podršci Fudbalskoj asocijaciji Argentine u njihovim pripremama za FIFA Prvenstvo sveta 2014. godine u Brazilu, pa zatim i dalje u budućnosti."

"Cenimo kontinuitet i pouzdanost adidasa. Oni doprinose uspostavljanju neraskidive veze sa Fudbalskom asocijacijom Argentine. Ovaj ugovor u potpunosti zadovoljava potrebe asocijacije i pruža značajne vrednosti neophodne za dalji razvoj fudbala u Argentini", rekao je Hulio Grondona, Predsednik Fudbalske asocijacije Argentine, i dodao "Asocijacija se obavezala i nastaviće širom sveta da nosi ove dresove sa ponosom. "

Pored ovoga,  adidas i Fudbalska asocijacija Argentine će nastaviti zajedničke aktivnosti na promociji fudbala na svim nivoima ove igre i kod svih starosnih grupa, kako u Argentini tako i u svetu.

adidas je zvanični sponzor, dobavljač i koncesionar FIFA svetskog prvenstva, i proizvodi zvaničnu loptu i opremu za sve učesnike svetskog prvenstva (sudije, volontere, decu koja dodaju lopte itd). Na FIFA prvenstvu sveta u Južnoafričkoj Republici 2010. godine adidas je opremio više od 200 igrača i 12 timova: svetskog prvaka Španiju, domaćina Južnoafričku Republiku, Argentinu, Meksiko, Paragvaj, Japan, Nigeriju, Nemačku, Francucku, Slovačku, Dansku i Grčku. U južnoj Americi adidas je sponzor fudbalskih federacija Argentine, Kolumbije, Meksika, Paragvaja i Venecuele.

adidas je takođe i Zvanični partner Fudbalskog saveza Evrope UEFA i Konfederacije afriekog fudbala CAF. adidas je i zvanični dobavljač Glavne fudbalske lige u SAD i UEFA Lige šampiona. Osim toga, adidas je i zvanični dobavljač značajnih fudbalskih klubova među kojima su AC Milan, C.A. River Plejt, Čelzi FC, Liverpul FC, FC Bajern Minhen, Olimpik Marsej i Real Madrid. Uz to, zvezde poput Lionel Mesija, Mihaela Balaka, Dejvida Bekama, Diega Forlana, Kake, Arjen Robena, Bastijana Švajnstajgera i Davida Vile predstavljaju svoje klubove nosćai najsavremeniju adidasovu fudbalsku opremu.
Datum: 19.07.2011. Autor: Dušica Radojković

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...