x

Adidas i Fudbalska asocijacija Argentine nastavljaju uspešno partnerstvo

Adidas i Fudbalska asocijacija Argentine nastavljaju uspešno partnerstvo
Buenos Aires, 18. jul 2011 - adidas i AFA (Fudbalska asocijacija Argentine) s ponosom najavljuju produžetak sponzorskog ugovora i nastavak aktuelne saradnje sve do decembra 2022. godine. Produžetak ugovora je rezultat bliske saradnje započete pre više od 37 godina.  Na FIFA Prvenstvu  sveta u Nemačkoj 1974. godine Argentina je već nosila adidasove dresove.

"Veoma smo ponosni i uzbuđeni što možemo da najavimo produžetak našeg uspešnog partnerstva sa Fudbalskom asocijacijom Argentine. Adidas je globalni lider u fudbalu, a Argentina je bez sumnje jedan od najjačih timova sveta" - izjavio je Herbert Hajner, Izvršni director adidas grupe. "Stoga se izuzetno radujemo nastavku uspešnog partnerstva i podršci Fudbalskoj asocijaciji Argentine u njihovim pripremama za FIFA Prvenstvo sveta 2014. godine u Brazilu, pa zatim i dalje u budućnosti."

"Cenimo kontinuitet i pouzdanost adidasa. Oni doprinose uspostavljanju neraskidive veze sa Fudbalskom asocijacijom Argentine. Ovaj ugovor u potpunosti zadovoljava potrebe asocijacije i pruža značajne vrednosti neophodne za dalji razvoj fudbala u Argentini", rekao je Hulio Grondona, Predsednik Fudbalske asocijacije Argentine, i dodao "Asocijacija se obavezala i nastaviće širom sveta da nosi ove dresove sa ponosom. "

Pored ovoga,  adidas i Fudbalska asocijacija Argentine će nastaviti zajedničke aktivnosti na promociji fudbala na svim nivoima ove igre i kod svih starosnih grupa, kako u Argentini tako i u svetu.

adidas je zvanični sponzor, dobavljač i koncesionar FIFA svetskog prvenstva, i proizvodi zvaničnu loptu i opremu za sve učesnike svetskog prvenstva (sudije, volontere, decu koja dodaju lopte itd). Na FIFA prvenstvu sveta u Južnoafričkoj Republici 2010. godine adidas je opremio više od 200 igrača i 12 timova: svetskog prvaka Španiju, domaćina Južnoafričku Republiku, Argentinu, Meksiko, Paragvaj, Japan, Nigeriju, Nemačku, Francucku, Slovačku, Dansku i Grčku. U južnoj Americi adidas je sponzor fudbalskih federacija Argentine, Kolumbije, Meksika, Paragvaja i Venecuele.

adidas je takođe i Zvanični partner Fudbalskog saveza Evrope UEFA i Konfederacije afriekog fudbala CAF. adidas je i zvanični dobavljač Glavne fudbalske lige u SAD i UEFA Lige šampiona. Osim toga, adidas je i zvanični dobavljač značajnih fudbalskih klubova među kojima su AC Milan, C.A. River Plejt, Čelzi FC, Liverpul FC, FC Bajern Minhen, Olimpik Marsej i Real Madrid. Uz to, zvezde poput Lionel Mesija, Mihaela Balaka, Dejvida Bekama, Diega Forlana, Kake, Arjen Robena, Bastijana Švajnstajgera i Davida Vile predstavljaju svoje klubove nosćai najsavremeniju adidasovu fudbalsku opremu.
Datum: 19.07.2011. Autor: Dušica Radojković

PROČITAJTE JOŠ...