x

Počinje 25. letnja Univerzijada u Beogradu

Ceremonija otvaranja 25. Univerzijade 2009. godine počeće 1. jula defileom učesnika u ulici Španskih boraca u 18 sati.  Prvi sportisti su već stigli u Univerzitetsko selo na Novom Beogradu, a do početka igara, u prestonicu će stići više od dvanaest hiljada sportista iz 140 zemalja i takmičiće se u 15 sportova. Osim Beograda takmičari će se nadmetati i u halama u Zrenjaninu, Smederevu, Vršcu, Novom Sadu i Inđiji.

 Direktor marketinga Univerzijade Nikola Mikavica je na konferenciji za novinare naveo da ćesportisti, volonteri i drugi učesnici defilea krenuti u 18 časova od hotela "Holidej Inn" desnom stranom ulice Španskih boraca, koja će biti zatvorena za saobraćaj, i doći do Beogradske "Arene", gde će biti organizovano svečano otvaranje Univerzijade. On je kazao da će u defileu učestvovati oko 7.000 učesnika iz 143 zemlje.  Prema njegovim rečima, na levoj strani ulice, od hotela "Holidej Inn" do kružnog toka biće postavljena oprema za stoni tenis, džudo, mačevanje, vaterpolo i druge sportove koji će biti zastupljeni na najvećem sportskom takmičenju ove godine u svetu. Glavna ceremonija otvaranja počeće u 21 sat u beogradskoj Areni ipred koje će biti postavljeni video bimovi.

 Najzad nam se pružila jedna lepa prilika da Srbija postane centar sportskog sveta, makar na kratko za 12 dana koliko traje 25. letnja Univerzijada svoje znanje, umeće, talenat pokazeće više od 12 000 takmičara iz 140 zemalja sveta. Ovom prilikom želimo da pozovemo sve ljubitelje sporta da posete neka od mnogobrojnih sportskih borilišta u našoj zemlji koja će biti otvorena u periodu od 1-12. jula i da prisustvuju jednom od najmasovnijih sportskih takmičenja na planeti.

Datum: 07.07.2014. Autor: N/A N/A

PROČITAJTE JOŠ...