x

Otvoren Dom sportova

Svečano je otvoren rekonstruisani Dom sportova, objekat u kome će se ubuduće sprovoditi pripreme nacionalnih timova u bazičnim, borilačkim,dvoranskim i u sportovima u vodi. Dom sportova prvobitno je sagrađen 1962. godine, u njemu su se organizovale i sprovodile pripreme sportista, fizičko vaspitanje i rekreacija, a po ugledu na ovaj centar nastajali su i drugi objekti širom Evrope. Do osamdesetih godina, u objektu Republičkog zavoda za sport, boravili su domaći ali i inostrani sportisti. Takođe, dok su to uslovi dozvoljavali,ovde se izvodila i praktična nastava za studente Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje.

Renovirani objekat Republičkog zavoda za sport smešten je na prostoru od oko 5.000 metara kvadratnih, a u okviru njega nalaze se hala dimenzija 42,20x25,90m, ukupne površine 1093,00m2, koja zadovoljava uslove za nacionalna takmičenja za košarku, odbojku, kao i borilačke sportive, četiri sale koje su predviđena za ekreativne sportove: gimnastiku, mali fudbal, košarku, stoni tenis, borilačke sportove, teretana ukupne površine 130,57m2, 25-metarski zimski bazen, sauna, djakuzi kao i suvo i vlažno kupatilo.

Prostor unutar i oko sportskog centra u celosti je prilagodjen i dostupan licima sa invaliditetom. U ovaj sportski objekat uloženo je 268.000.000 dinara, a radovi su trajali četrnaest meseci. Centar je u neposrednoj blizini laboratorija, gde se svakodnevno odvijaju medicinska, psihološka i motorička testiranja, čime se stiču uslovi za kvalitetan rad sa vrhunskim sportistima.

Beograd, Srbija ali i svi naši sportisti, takmičari i rekreativci konačno su dobili najsavremeniji sportski centar sa pratećim objektima kakav zaslužuju.

Datum: 07.07.2014. Autor: N/A N/A

PROČITAJTE JOŠ...