Otvoren Dom sportova

 
 

Svečano je otvoren rekonstruisani Dom sportova, objekat u kome će se ubuduće sprovoditi pripreme nacionalnih timova u bazičnim, borilačkim,dvoranskim i u sportovima u vodi. Dom sportova prvobitno je sagrađen 1962. godine, u njemu su se organizovale i sprovodile pripreme sportista, fizičko vaspitanje i rekreacija, a po ugledu na ovaj centar nastajali su i drugi objekti širom Evrope. Do osamdesetih godina, u objektu Republičkog zavoda za sport, boravili su domaći ali i inostrani sportisti. Takođe, dok su to uslovi dozvoljavali,ovde se izvodila i praktična nastava za studente Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje.

Renovirani objekat Republičkog zavoda za sport smešten je na prostoru od oko 5.000 metara kvadratnih, a u okviru njega nalaze se hala dimenzija 42,20x25,90m, ukupne površine 1093,00m2, koja zadovoljava uslove za nacionalna takmičenja za košarku, odbojku, kao i borilačke sportive, četiri sale koje su predviđena za ekreativne sportove: gimnastiku, mali fudbal, košarku, stoni tenis, borilačke sportove, teretana ukupne površine 130,57m2, 25-metarski zimski bazen, sauna, djakuzi kao i suvo i vlažno kupatilo.

Prostor unutar i oko sportskog centra u celosti je prilagodjen i dostupan licima sa invaliditetom. U ovaj sportski objekat uloženo je 268.000.000 dinara, a radovi su trajali četrnaest meseci. Centar je u neposrednoj blizini laboratorija, gde se svakodnevno odvijaju medicinska, psihološka i motorička testiranja, čime se stiču uslovi za kvalitetan rad sa vrhunskim sportistima.

Beograd, Srbija ali i svi naši sportisti, takmičari i rekreativci konačno su dobili najsavremeniji sportski centar sa pratećim objektima kakav zaslužuju.

Datum: 07.07.2014. Autor: N/A N/A

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...