x

Održan otvoreni letački dan VK Vihor

Održan otvoreni letački dan VK Vihor
U organizaciji vazduhoplovni klub "Vihor" iz Nove Pazove, u subotu (22.juna) organizovan je otvoreni letački dan, na sportskom aerodromu u Vojki.

U programu su učestvovali članovi VK "Vihor" i predstavnici Vojske Republike Srbije. Na samom početku, aerodrom su preletela dva transportna vojna helikoptera i u ime VRS pozdravili prisutne. Usledili su nastupi civilnog helikoptera, žirokoptera, ultra lakih aviona i zmajeva sa motorom. U tačkama su demonstrirane mogućnosti letilica, ali i izuzetne sposobnosti pilota.

"Pre svega, želim da se zahvalim Vojsci Republike Srbije i generalu Predragu Bandiću, koji su pomogli realizaciju ovakvog skupa, kao i pojedinim vojnim pilotima koji su prisutvovali. Nakon svih ovih stresnih dana zbog nedaća koje su nas pogodile, rešili smo da priredimo nešto lepo i prijatno za našu decu i sugrađane.  Žao mi je što nam prejak vetar nije dozvolio izvođenje svih tačaka i turističko letenje, ali smo ipak uspeli u nameri da prisutnima pokažemo makar deo privilegija koje donosi vazduhoplovstvo. Planiramo da ovakvo okupljanje preraste u tradiciju i da ga svake godine obeležimo kao dan našeg kluba" - kazao je Milan Lovrić - Loki, pilot i jedan od osnivača VK "Vihor" iz Nove Pazove.

Domaćini su se potrudili da sve protekne na najvišem mogućem nivou, pa su za sve posetioce obezbedili besplatnu hranu i piće.

Ovo nije prvi put da VK "Vihor" i njegovi piloti, dokazuju patriotizam i posvećenost svojoj zemlji. Upravo u dane poplava, na dobrovoljnoj bazi, bili su angažovani od strane kriznog štaba i vršili osmatranje poplavljenih i ugroženih  delova Srbije. Tada se među njima i javila ideja za okupljanjem boljim povodom, koja je već dva meseca kasnije realizovana.
Datum: 24.06.2014. Autor: Dušan Arsević

PROČITAJTE JOŠ...