Održan otvoreni letački dan VK Vihor

 
 
U organizaciji vazduhoplovni klub "Vihor" iz Nove Pazove, u subotu (22.juna) organizovan je otvoreni letački dan, na sportskom aerodromu u Vojki.

U programu su učestvovali članovi VK "Vihor" i predstavnici Vojske Republike Srbije. Na samom početku, aerodrom su preletela dva transportna vojna helikoptera i u ime VRS pozdravili prisutne. Usledili su nastupi civilnog helikoptera, žirokoptera, ultra lakih aviona i zmajeva sa motorom. U tačkama su demonstrirane mogućnosti letilica, ali i izuzetne sposobnosti pilota.

"Pre svega, želim da se zahvalim Vojsci Republike Srbije i generalu Predragu Bandiću, koji su pomogli realizaciju ovakvog skupa, kao i pojedinim vojnim pilotima koji su prisutvovali. Nakon svih ovih stresnih dana zbog nedaća koje su nas pogodile, rešili smo da priredimo nešto lepo i prijatno za našu decu i sugrađane.  Žao mi je što nam prejak vetar nije dozvolio izvođenje svih tačaka i turističko letenje, ali smo ipak uspeli u nameri da prisutnima pokažemo makar deo privilegija koje donosi vazduhoplovstvo. Planiramo da ovakvo okupljanje preraste u tradiciju i da ga svake godine obeležimo kao dan našeg kluba" - kazao je Milan Lovrić - Loki, pilot i jedan od osnivača VK "Vihor" iz Nove Pazove.

Domaćini su se potrudili da sve protekne na najvišem mogućem nivou, pa su za sve posetioce obezbedili besplatnu hranu i piće.

Ovo nije prvi put da VK "Vihor" i njegovi piloti, dokazuju patriotizam i posvećenost svojoj zemlji. Upravo u dane poplava, na dobrovoljnoj bazi, bili su angažovani od strane kriznog štaba i vršili osmatranje poplavljenih i ugroženih  delova Srbije. Tada se među njima i javila ideja za okupljanjem boljim povodom, koja je već dva meseca kasnije realizovana.
Datum: 24.06.2014. Autor: Dušan Arsević

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...