BetWorld247

Amerikanac Džejms Fajed novi predvodnik „Indiansa“

"Indianse“ će u novoj superligaškoj sezoni prvi put u istoriji kluba predvoditi inostrani trener. Amerikanac Džejms Fajed (James J. Fayed III) preuzeo je „kormilo“ od Duška Vesina, koji je u prethodne dve sezone uspešno vodio seniorski tim.

Džejms Fajed se u januaru pridružio ekipi, odmah startujući sa intenzivnim treninzima i pripremama za novu sezonu. Igračima i klubu je doneo 15 godina trenerskog iskustva. Njegova biografija obiluje iskustvima u treniranju i skautiranju na jut, srednjoškolskom, poluprofesionalnom i profesionalnom nivou (CFL – Kanadska fudbalska liga, arena fudbal, Evropa i NFL) i iz dosadašnje prakse smatra se jednim od najboljih umova igre u napadu.

Dolaskom u „Indianse“ Fajed se suočio sa mnogo talentovanih igrača čije je znanje o igri i generalno američkom fudbalu na vrlo visokom nivou. Ipak, od samog starta shvatio je da će promena dosadašnje filozofije igre biti njegova glavna misija.

„Ono što ću pokušati da uradim jeste da promenim dosadašnji način igre i razmišljanja. Nije važno sa koliko se neko pobeđuje, već način na koji se pobeđuje. Pre ću biti zadovoljniji pobedom od 3 : 0, nego gubitkom meča sa 45 : 40 recimo. Mislim da imamo dobru ofanzivnu liniju, dva brza raninbeka i vrlo, vrlo brzu napadački orijentisanu odbranu. Takođe, i pametnog, brzog kvoterbeka kojeg odlikuje i pas igra, ali i igra trčanjem, sa postepenim napredovanjem i osvajanjem jardi po zemlji. Sve to će nesumnjivo doneti dobre rezultate“, izjavio je novi trener „Indiansa“, istakavši da mu je glavni cilj ulazak u plej-of Superlige Srbije.

Fajed je takođe ocenio i da je znanje o američkom fudbalu i entuzajam u Srbiji na vrlo visokom nivou, te da je to bio jedan od glavnih razloga njegovog dolaska.

„Srbija svakako nije glavna tačka Evrope, kada je američki fudbal u pitanju, ali je ovde entuzijazam na vrlo visokom nivou. To je nešto što me je privuklo da dođem ovde, da upoznajem nove talente i kvalitet i da pomognem u daljem napretku i učenju“, rekao je Džejms Fajed.
Datum: 09.03.2015. Autor: Slobodan Todorović

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...