x

Bronzana medalja za Srbiju na Balkanijadi

Bronzana medalja za Srbiju na Balkanijadi
Početak Balkanskog prvenstva u badmintonu za igrače do 15 godina - KARATAŠ 2012 , koje Badminton savez Srbije organizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, obeležio je veliki uspeh mladih reprezentativaca.
Naši badmintonci uzrasta do 15 godina su ubedljivom pobedom nad grčkim reprezentativcima i porazom od Turske u grupnom delu takmičenja ostvarili plasman u polufinale obezbedivši osvajanje bronzane medalje. U borbi za najsjajnija odličja, u veoma neizvesnom meču protiv rumunskih takmičara, reprezentativci Srbije su prikazali visok nivo igre najavivši neizvesno pojedinačno takmičenje. Pobedama u singlovima i konkurenciji muških parova, Rumunija se plasirala u finale u kome je izgubila od Turske. Bronzana odličja, pored Srbije, pripala su i Bugarskoj.

Nakon svečanom prijema i spektakularne ceremonije otvaranja, uvaženi gosti iz inostranstva istakli su odličnu organizaciju šampionata. 'Podrška Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, Olimpijskog komiteta Srbije i ostalih institucija, poverenje koje uživa Badminton savez Srbije u međunarodnim okvirima, odlični uslovi za takmičenje i boravak sportista u Omladinskom kampu 'Đerdap' na Karatašu bili su presudni da se organizacija Balkanijade ponovo dodeli Srbiji.

Predsednik Balkanske badminton federacije dr Puzant Kazabjan, direktor za komunikacije Evropske badminton federacije Korina Dan i predsednica Grčke badminton federacije Viktorija Hazina nisu krili svoje zadovoljstvo. U brojnim medijskim nastupima istakli su da je Badminton savez Srbije među najbolje organizovanim kao i da je takmičarski nivo svih uzrasnih kategorija sve viši. Svakako da nam pohvale znače. Osvajanje medalje u ekipnom delu takmičenja je pravi podsticaj za brojne mečeve koji predstoje u pojedinačnom delu.' -  izjavio je Radomir Jovović, predsednik UO Badminton saveza Srbije.
Datum: 29.08.2012. Autor: Predrag Vuković

PROČITAJTE JOŠ...