Osnovno savetodavno telo za sport

 
 
Beograd, 2. jun 2009. godine - Ministarstvo omladine i sporta Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da je održan konstitutivni sastanak Savetodavnog tela za sport, čije uspostavljanje je inicirala ministarka Snežana Samardžić-Marković. U saopštenju se navodi da će se ovo telo, čiji cilj je unapređenje sistema sporta, sastajati najmanje tri puta godišnje kako bi raspravljalo i donosilo preporuke o najvažnijim pitanjima od značaja za dalji razvoj sporta u Srbiji.

Na prvoj sednici Savetodavnog tela usvojeni su Pravilnik o radu i Plan aktivnosti, pri čemu je za generalnog sekretara jednoglasno izabran načelnik Odeljenja za sport u Ministarstvu omladine i sporta Dragan Atanasov. Savetodavno telo za sport imaće važnu ulogu u donošenju budućih podzakonskih akata iz oblasti sporta, a svi njegovi članovi učestvovaće kao volonteri u njegovom radu.

Pored Samardžić-Marković, koja predsedava Savetodavnom telu za sport, članovi su i državni sekretar za sport Slaviša Zlatanović, pomoćnik ministra za sport Vojislav Tabački, direktor Republičkog zavoda za sport Jasminko Pozderac i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac.

Članovi su takođe i neki od najznačajnijih sportskih radnika u našoj zemlji: Radomir Antić, Dušan Ivković, Aleksandar Boričić, Dragan Kapičić, Tomislav Karadžić, Milorad Stanulov, Nenad Manojlović, Velimir Marjanović, Slobodan Živojinović, Ivan Ćurković, Jasna Šekarić, Borislava Perić, Miloš Grlica, Živko Baljkas i Zoran Avramović, dodaje se u saopštenju.

Datum: 03.09.2009. Autor: N/A N/A

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...