x

Osnovno savetodavno telo za sport

Beograd, 2. jun 2009. godine - Ministarstvo omladine i sporta Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da je održan konstitutivni sastanak Savetodavnog tela za sport, čije uspostavljanje je inicirala ministarka Snežana Samardžić-Marković. U saopštenju se navodi da će se ovo telo, čiji cilj je unapređenje sistema sporta, sastajati najmanje tri puta godišnje kako bi raspravljalo i donosilo preporuke o najvažnijim pitanjima od značaja za dalji razvoj sporta u Srbiji.

Na prvoj sednici Savetodavnog tela usvojeni su Pravilnik o radu i Plan aktivnosti, pri čemu je za generalnog sekretara jednoglasno izabran načelnik Odeljenja za sport u Ministarstvu omladine i sporta Dragan Atanasov. Savetodavno telo za sport imaće važnu ulogu u donošenju budućih podzakonskih akata iz oblasti sporta, a svi njegovi članovi učestvovaće kao volonteri u njegovom radu.

Pored Samardžić-Marković, koja predsedava Savetodavnom telu za sport, članovi su i državni sekretar za sport Slaviša Zlatanović, pomoćnik ministra za sport Vojislav Tabački, direktor Republičkog zavoda za sport Jasminko Pozderac i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac.

Članovi su takođe i neki od najznačajnijih sportskih radnika u našoj zemlji: Radomir Antić, Dušan Ivković, Aleksandar Boričić, Dragan Kapičić, Tomislav Karadžić, Milorad Stanulov, Nenad Manojlović, Velimir Marjanović, Slobodan Živojinović, Ivan Ćurković, Jasna Šekarić, Borislava Perić, Miloš Grlica, Živko Baljkas i Zoran Avramović, dodaje se u saopštenju.

Datum: 03.09.2009. Autor: N/A N/A

PROČITAJTE JOŠ...