x

Start Youth lige Srbije 12. septembra

Takmičenje dečaka uzrasta od 13 do 15 godina u okviru „Youth” lige Srbije startuje 12. septembra u Kragujevcu, održavanjem prvog od četiri turnira.


Ove sezone takmičiće se samo četiri kluba, za razliku od prošlogodišnjih devet učesnika. Manji broj timova uslovio je i promenu sistema, Tako će se takmičenje odvijati kroz četiri turnira, u okviru jedne grupe, a šampion će postati tim koji na kraju bude imao najviše bodova.


Pored „Indiansa”, ove godine će se nadmetati branioci titule „Wild Boars” iz Kragujevca, vicešampioni „Black Hornets” iz Jagodine i povratnici „Royal Crowns” iz Kraljeva.


„Indianse” će u predstojećem takmičenju predvoditi Ivan Prskalo, iskusni raninbek seniora i glavni trener šampionske fleg ekipe, a o ovogodišnjoj ligi kazao je sledeće:


„Promena granice godišta dečaka koji mogu da igraju u ‘youth’ kategoriji donela je ove sezone samo loše, što se vidi po broju prijavljenih ekipa za ovogodišnje takmičenje, a takođe je tome doprineo i nedostatak ‘youth’ opreme, koju čak nose i seniori u većini drugih klubova. Uprkos tome, naši dečaci su tokom leta radili dobro. Na treninzima su davali sve od sebe i uvek se trude da nauče nesto novo. Ja verujem u njih, verujem Milošu Katiću koji će po svoj prilici biti nosilac ovog tima, ove generacije. Da smo ostali kompletni, bez razmišljanja bi nam cilj bio ‘napad’ na titulu posle savršene fleg sezone, ali sad nemamo nikakav rezultatski imperativ. Želimo samo da naučimo sto više, steknemo novo iskustvo i spremimo se za godine koje dolaze”, kazao je Prskalo, rekavši da zbog reprezentativnih obaveza neće moći da bude uz svoje dečake kraj aut linije na prvom turniru, ali će ekipa biti u odličnim rukama lajnbekera Igora Kesića. „Uopšte ne brinem da li će odigrati dobro”, istakao je Ivan Prskalo.


Prvi turnir održava se predstojećeg vikenda 12/13. septembra u Kragujevcu, a Inđija će biti domaćin poslednjeg, četvrtog turnira koji je na rasporedu 14/15. novembra.


U nastavku je kompletan raspored turnira „Youth” lige Srbije:

1. kolo, 12/13. septembar, Kragujevac

Kragujevac Wild Boars – Kraljevo Royal Crowns

Jagodina Black Hornets – Inđija Indians

Kraljevo Royal Crowns – Inđija Indians


2. kolo, 17/18. oktobar, Kraljevo

Kragujevac Wild Boars – Jagodina Black Hornets

Jagodina Black Hornets – Kraljevo Royal Crowns

Inđija Indians – Kragujevac Wild Boars


3. kolo, 7/8. novembar, Jagodina

Kraljevo Royal Crowns – Kragujevac Wild Boars

Inđija Indians – Jagodina Black Hornets

Inđija Indians – Kraljevo Royal Crowns.


4. kolo, 14/15. novembar, Inđija

Jagodina Black Hornets – Kragujevac Wild Boars

Kraljevo Royal Crowns – Jagodina Black Hornets

Kragujevac Wild Boars – Inđija IndiansDatum: 11.09.2015. Autor: Slobodan Todorović

PROČITAJTE JOŠ...