Rukometašice Srbije na Svetskom prvenstvu u Danskoj

Međunarodna rukometna federacija (IHF) je dodelila Rukometnom savezu Srbije (RSS) specijalnu pozivnicu tzv."wild card" za učešće ženske seniorske rukometne reprezentacije Srbije na svetskom prvenstvu u Danskoj, što znači da će naša reprezentacija biti učesnik tog prvenstva.

Ovakve pozivnice se ne dobijaju na poklon, već je ovo posledica rezultata koje je ostvarila ženska rukometna reprezentacija Srbije, osvajanjem srebrne medalje na svetskom prvenstvu koje je održano u Srbiji, kao i činjenice da se RSS nalazi na 5-om mestu na zvaničnoj rang listi IHF-a, zatim velikog ugleda koji RSS i predsednik UO RSS Velimir Marjanović uživaju u IHF-u i EHF-u.

Članovi ženske rukometne reprezentacije Srbije su ovim posebno nagrađeni za veliki rad, zalaganje, vernost i poštovanje koje su iskazali prema reprezentaciji Srbije u kvalifikacionim utakmicama sa reprezentacijom Rumunije, tako da je ovaj ’’wild card’’ sigurno došao u prave ruke.

Sa ovim, kao i sa činjenicom da je muška seniorska reprezentacija ostvarila plasman na evropsko prvenstvo u Poljskoj, da je muška juniorska reprezentacija učesnik svetskog prvenstva u Brazilu, a muška kadetska svetskog prvenstva u Rusiji, te da je ženska juniorska učesnik evropskog prvenstva u Španiji, a obe univerzitetske reprezentacije, Univerzijade u Južnoj Koreji, dok obe reprezentacije rukometa na pesku učestvuju na evropskom prvenstvu u Španiji, RSS se svrstava u sam svetski vrh jer je mali broj zemalja čiji ovoliki broj reprezentacija učestvuje na velikim međunarodnim takmičenjima.

Sve navedeno je rezultat dobrog rada svih nadležnih organa u RSS, a jedini mogući problemi mogu nastati u finansiranju svih navedenih aktivnosti, ali se nadamo da će RSS u tome, kao i do sada, imati razumevanje i pomoć države i sponzora.

Datum: 23.06.2015. Autor: Jelena Garić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANI DOGAĐAJI...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...