x

Jovana Risović: Zajedno do cilja

Jovana Risović: Zajedno do cilja

Nekada najbolja na planeti u juniorskom stažu, Jovana Risović, pokušaće i da kao prva opcija na golu tima koji predvodi selektor Saša Bošković, bude lider na predstojećem Svetskom prvenstvu u Danskoj. Srpkinje su otputovale za Brazil gde ih čeka turnir “Četiri nacije” od 27. do 29. novembra u konkurenciji domaćina, Argentine i Slovenije.

- Nastavili smo tako gde smo i završili sa Italijom u oktobarskim kvalifikacijama. Sada je atmosfera još i bolja jer se Danska približila. Najbitnije je da smo zdrave i da smo se kompletirale jer su neke igračice kasnile zbog evropskih utakmica. Odradile smo jedan taktički trening na kome smo započele ono što ćemo probati na turniru u Brazilu. Rad ćemo nastaviti i kroz mečeve na turniru.

Koliko vam je u glavi Brazil, a koliko ste, u stvari, već u Danskoj?
- Idemo korak po korak, ove utakmice će nam poslužiti da se što bolje uigramo. Verovatno ćemo vežbati ono što ćemo igrati protiv Crne Gore na otvaranju šampionata. Očekujem da se kroz sve ove mečeve pripremamo za start. Znamo da je prvi meč uvek veoma važan.

Po prvi put će reprezentacija kompletne pripreme za veliko takmičenje sprovesti van Srbije. Da li će to doneti pozitivan efekat?
- Možda je i bolje tako da ne bismo trpele neku vrstu pritiska od svih oko nas. Ovde ćemo biti samo mi i stručni štab. Bićemo fokusirani na cilj, tako da nas ništa neće poremetiti.

Dosta tiho putujete na Svetsko prvenstvo. Čini se da javnost ne očekuje previše od vas, to jest, da je na vama da pokažete da vredite više od onoga što je većinsko mišljenje? 
- Slažem se sa vama. Ovo je trenutno najbolje što Srbija ima. Imamo neki naš zajednički cilj, koji ljudi okolo ne moraju da znaju, jer nam može napraviti problem. Nadam se da ćemo taj cilj ostvariti.

Plasman do sedmog mesta vodi sigurno u OI kvalifikacije. To se u završnom plasmanu može i pomeriti za mesto-dva niže. Da li je realno da Srbija bude u toj grupi reprezentacija?
- Jeste realno. Imamo velike šanse, dobru ekipu. Ako budemo disciplinovane, mi to možemo da ostvarimo.

Po prvi put ćeš biti prvi golman reprezentacije posle izostanka Katarine Tomašević. Osećaš li pritisak?
- Dosta sam naučila od Kaće. Puno mi je značilo da provodim vreme sa njom, kako na utakmicama, tako i na treninzima tokom svih ovih godina. Pritiska će biti više, što je i normalno, ali potrudiću se da radim ono što najbolje umem. Neka moje saigračice pomognu meni, ja ću njima, a onda će biti sve u redu – zaključila je Jovana Risović.

Datum: 27.11.2015. Autor: Jelena Garić

PROČITAJTE JOŠ...