x

Rukomet prvi put na Univerzijadi

Rukomet prvi put na Univerzijadi
Muška i ženska rukometna reprezentacija Srbije 4. jula putuju za Južnu Koreju gde će učestvovati na letnjoj Univerzijadi. Letnja Univerzijada 2015, održaće se od 3. do 14. jula u južnokorejskom gradu Gvangžu. Zahvaljujući organizatoru rukomet će se po prvi put naći u programu Univerzitetskih igara.

Reprezentacije Srbije na ovogodišnjoj letnjoj Univerzijadi predvodiće, Saša Marković i Živojin Maksić.

Momci su dobro podneli pripreme, iako je letnji period odmora posle sezone. Vrlo motivisano su ušli u ovaj projekat počev od kapitena Save Meštera. Idemo sa najvišim mogućim ambicijama za Koreju. Najopasniji rivali u borbi za visok plasman biće domaćin Koreja, Rusija, Mađarska i Turska - rekao je Saša Marković, koji je ulogu asistenta poverio Aleksandru Brkoviću.

Maksimalno smo iskoristili pripreme kako bi se što bolje taktički spremili za predstojeće utakmice. Devojke su pred sam početak priprema dosta i individualno radile na fizičkoj kondiciji. Cilj nam je da ostvarimo što bolji plasman. S obzirom da je u univerzitetskoj reprezentaciji dosta devojaka iz seniorske ekipe, Univerzijadu ćemo iskoristiti i kao pripreme za dalja takmičenja koja nas očekuju. Takođe, i ostale ekipe koje dolaze na Univerzijadu, dolaze sa dobrim timovima i sa istim ciljevima, ali mi ćemo dati svoj maksimum“, rekao je trener ženske univerzitetske reprezentacije Srbije, Živojin Maksić.

Datum: 04.07.2015. Autor: Jelena Garić

PROČITAJTE JOŠ...