x

Počinje XXII Svetsko prvenstvo za žene

Počinje XXII Svetsko prvenstvo za žene

Ženska seniorska reprezentacija od 5. decembra učestvuje na XXII Svetskom prvenstvu u Danskoj. Orlice takmičenje započinju u grupi A, gde će snage odmeriti sa selekcijama Crne Gore, Makedonije, Danske, Tunisa, Mađarske i Japana. Grupa A igra u danskom gradu Herning u hali Jyske Bank Boxen, koja prima 14.000 gledalaca.

Prvu utakmicu na šampionatu, naše devojke odigraće sa selekecijom Crne Gore, 5. decembra od 15.45 sati.

Saša Bošković, selektor reprezentacije Srbije:

- Stigli smo u Herning, smestili smo se u hotel Skandik. Ono što nas sad čeka je utakmica sa Crnom Gorom. Raste ta pozitivna trema i devojke su spremne, kao i mi iz stručnog štaba, da dobro odigramo tu prvu utakmicu. Normalno da se nismo se spremali samo za tu utakmicu. Nije nam od presudne važnosti utakmica sa Crnom Gorom, kao što je bila prošle godine, kada smo sve uložili u utakmicu sa njima. Kasnije se ispostavilo da smo tu utakmicu izgubili i da nas je koštala i u igri sa reprezentacijama Francuske i Slovačke. Ono što nas sad intersuje je svaki meč, bez obzira sa kim igramo. Očekuju nas dosta teške utakmice. Odmah za Crnom Gorom je Mađarska, a zatim sa domaćinom. O reprezentaciji Danske ne treba puno pričati. Posle toga još Tunis i Japan. Ono što je naš cilj je da prođemo osminu finala i da idemo dalje korak po korak.

Sanja Rajović, reprezentativka Srbije:

- Treba ulaziti u svaku utakmicu jako ozbiljno. Posle Crne Gore čeka nas utakmica sa Mađarskom i Danskom koje su izuzetno jake protivnice. Očekujem da ćemo tokom igre u grupi biti prava ekipa u top formi.


RASPORED UTAKMICA REPREZENTACIJA SRBIJE

  • Subota, 5.12.2015.  Crna Gora – Srbija 15:45h
  • Nedelja, 6.12.2015. Srbija – Mađarska 18:30h
  • Utorak, 8.12.2015. Danska – Srbija 20:45h
  • Sreda, 9.12.2015. Srbija – Japan 18:30h
  • Petak, 11.12.2015. Tunis – Srbija 18:30h

Datum: 05.12.2015. Autor: Jelena Garić

PROČITAJTE JOŠ...