Informaciono unapređenje rada trenera i trenažnog procesa sportista

U Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu, u Novom Sadu, upriličeno je svečano potpisivanje ugovora o sufinansiranju projekta "Informaciono unapređenje rada trenera i trenažnog procesa sportista" koji će Rukometni savez Vojvodine sprovesti u narednom periodu. 

Kao što je na sednici Skupštine RSS ove godine usvojeno, ovo je godina informacionih tehnologija i upravo u tom smeru ide ovaj projekat, koji za cilj ima da približi svim trenerima i profesorima fizičkog vaspitanja način na koji treba raditi sa decom, počev od mini rukometaša, pa do uzrasta od 16 godina.

Pokrajinska podsekretarka za sport i omladinu, Aleksandra Ristić, dočekala je delegaciju RSV, na čelu sa generalnim sekretarom Slobodanom Višekrunom, u čijem društvu su bili još Jelena Rakonjac, Vitomir Vučković, Slađana Grujić i Vladimir Knežić. Ovom prilikom podsekretarka je poželela dobrodošlicu delegaciji RSV i rekla da joj je veoma drago što se ovakav projekat i inicijativa pokreće upravo u jednom od granskih saveza, budući da je ovakav projekat prvi na ovim prostorima.

Ova aplikacija planirana je po uzoru na aplikaciju koja je rađena u Rukometnom savezu Danske, gde su rezultati bili izuzetni, a inicijativu je pokrenula naša proslavljena reprezentativka, Jelena Rakonjac (Erić), koja je i najbolje igračke dane provela upravo u Danskoj. Cilj ove aplikacije je da se trenerima i profesorima, ali i samoj deci koja odluče da se bave rukometom, približi tehnika i metodika rada, koja će na taj način postati univerzalni model, po kojem bi rad bio sistematizovan i ujednačen u svim delovima Srbije.

Ugovor o sufinansiranju je potpisan, a aktivnosti vezane za realizaciju ovog projekta već su počele, pa se može očekivati da u 2015. godini rukometna javnost bude upoznata sa nečim novim i veoma korisnim, što bi rad i napredak rukometaša moglo da učini boljim i efikasnijim.

Potpredsednik UO RSV i predsednik UO Gradskog rukometnog saveza Novi Sad, Vitomir Vučković, iskoristio je priliku da podsekretarku, njene saradnike i sve ljubitelje rukometa, pozove na finalni turnir Kupa Srbije, koji se ove godine odigrava u Novom Sadu, 4. i 5. maja, u hali "Slana bara" na Klisi.

Datum: 03.06.2015. Autor: Jelena Garić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...