x

Informaciono unapređenje rada trenera i trenažnog procesa sportista

Informaciono unapređenje rada trenera i trenažnog procesa sportista
U Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu, u Novom Sadu, upriličeno je svečano potpisivanje ugovora o sufinansiranju projekta "Informaciono unapređenje rada trenera i trenažnog procesa sportista" koji će Rukometni savez Vojvodine sprovesti u narednom periodu. 

Kao što je na sednici Skupštine RSS ove godine usvojeno, ovo je godina informacionih tehnologija i upravo u tom smeru ide ovaj projekat, koji za cilj ima da približi svim trenerima i profesorima fizičkog vaspitanja način na koji treba raditi sa decom, počev od mini rukometaša, pa do uzrasta od 16 godina.

Pokrajinska podsekretarka za sport i omladinu, Aleksandra Ristić, dočekala je delegaciju RSV, na čelu sa generalnim sekretarom Slobodanom Višekrunom, u čijem društvu su bili još Jelena Rakonjac, Vitomir Vučković, Slađana Grujić i Vladimir Knežić. Ovom prilikom podsekretarka je poželela dobrodošlicu delegaciji RSV i rekla da joj je veoma drago što se ovakav projekat i inicijativa pokreće upravo u jednom od granskih saveza, budući da je ovakav projekat prvi na ovim prostorima.

Ova aplikacija planirana je po uzoru na aplikaciju koja je rađena u Rukometnom savezu Danske, gde su rezultati bili izuzetni, a inicijativu je pokrenula naša proslavljena reprezentativka, Jelena Rakonjac (Erić), koja je i najbolje igračke dane provela upravo u Danskoj. Cilj ove aplikacije je da se trenerima i profesorima, ali i samoj deci koja odluče da se bave rukometom, približi tehnika i metodika rada, koja će na taj način postati univerzalni model, po kojem bi rad bio sistematizovan i ujednačen u svim delovima Srbije.

Ugovor o sufinansiranju je potpisan, a aktivnosti vezane za realizaciju ovog projekta već su počele, pa se može očekivati da u 2015. godini rukometna javnost bude upoznata sa nečim novim i veoma korisnim, što bi rad i napredak rukometaša moglo da učini boljim i efikasnijim.

Potpredsednik UO RSV i predsednik UO Gradskog rukometnog saveza Novi Sad, Vitomir Vučković, iskoristio je priliku da podsekretarku, njene saradnike i sve ljubitelje rukometa, pozove na finalni turnir Kupa Srbije, koji se ove godine odigrava u Novom Sadu, 4. i 5. maja, u hali "Slana bara" na Klisi.

Datum: 03.06.2015. Autor: Jelena Garić

PROČITAJTE JOŠ...