x

Dejan Perić, selektor muške juniorske reprezentacije pred odlazak na SP u Brazil

Dejan Perić, selektor muške juniorske reprezentacije pred odlazak na SP u Brazil
Kakva su vaša očekivanja pred veliko takmičenje koje vas čeka u Brazilu?
Ovo je sedmo takmičenje ove generacije. Veliki broj igrača je bio uključen u rad „A“ selekcije u kvalifikacionim utakmicama za plasman reprezentacije na EP u Poljskoj. Drago mi je da su  igrači i kompletan stručni štab uključeni i svesni da je ovo jedino, veliko takmičenje u ovoj godini i da smo jedina reprezentacija iz regiona koja će učestvovati na SP. Isto tako saznanje da kraj juniorskog staža nije kraj i reprezentativnog puta, ovim momcima će dati poseban podstrek da se bore za najbolji plasman. Ovo je dobra prilika da se stekne iskustvo jer je jaka konkurencija. Ova ekipa ima kvalitet, kao grupa sastavljena od jakih pojedinaca, što tim čini još jačim. Očekujemo da našu zemlju i naš rukomet reprezentujemo na najvišem nivou i da će svaki od igrača pokazati da su ozbiljni kandidati za A reprezentaciju.

Nemanja Beloš je zbog operacije izostao sa ovog prvenstva. Koliko će njegovo odsustvo uticati na ekipu?
Sigurno da nam je njegovo odsustvo nešto što nismo očekivali. On je nosilac igre u svom klubu i zasluženo se našao na spisku igrača za prvenstvo. Žao mi je što je na takav način morao da odsustvuje. Zdravlje je najbitnije i drago mi je da se operacija, hvala Bogu, dobro završila. Ovaj sastav će probati da nadoknadi njegov izostanak.

Koliko ekipu motiviše medalja koju je osvojila juniorska fudbalska reprezentacija Srbije?
Puno toga mora da se desi da se dođe u situaciju da se igraju finala. Medalje se osvajaju slučajno. Postavili smo visoki cilj jer verujemo da ćemo doći u situaciju da sami odlučujemo o sebi. Ponosni smo što su i fudbaleri i košarkašice osvojili medalje. U poslednje vreme takmičari koji su na raznim takmičenjima predstavljali našu zemlju došli su sa medaljama, kako u pojedinačnim tako i u kolektivnim sportovima, i mi idemo sa istim ciljem, da zaslužimo kroz igru i da dođemo do finala kako bi se kući vratili sa jednim od odličja.

Poslednje dve generacije su na velikim takmičenjima izgubile u poslednjim minutima, što ih je ostavljalo bez medalja. To su u oba slučaja bile utakmice sa Španijom:
Dešavale su se i takve stvari, i da je bilo drugačije ne bi bilo nezasluženo. Mnogo stvari odlučuje o tome da li će jedan gol odlučiti da li će vam se vrata otvoriti ka medaljama, ili igraš za jedno od mesta. Generalno, u sportu u 60 minuta se o svemu odlučuje. Jedan inat, želja, motiv, istrajnost i vera u ekipu ponekad iz ljudi mogu da izvuku neke stvari koje im promene živote u najpozitivnijem smislu.

Datum: 16.07.2015. Autor: Jelena Garić

PROČITAJTE JOŠ...