x

Univerzitetske reprezentacije donele dve medalje Srbiji

Univerzitetske reprezentacije donele dve medalje Srbiji
Univerzitetske reprezentacije Srbije, vratile su se danas sa letnje Univerzijade koja je održana u Južnoj Koreji, odakle su Srbiji doneli dve medalje. Ženska reprezentacija osvojila je bronzanu, a muška srebrnu medalju. 

Zahvaljujući organizatoru rukomet se po prvi put našao u programu Univerzitetskih igara. Srpske reprezentacije su tako postigle istorijski uspeh, jer su se u jakoj konkurenciji izborili za odličja. Osvajanjem medalja muške i ženske reprezentacije, Srbija je svrstana u najuspešniju zemlju na ovom turniru kada je rukomet u pitanju.

Ispred Rukometnog saveza Srbije reprezentacijama se obratio potpredsednik RSS-a Borislav Perović.

Pored medalja koje ste doneli želim da vam se zahvalim što ste punim srcem igrali za svoju zemlju i zbog toga za mene su ove medalje zlatne. Rezultat koji ste postigli je pristup igri koji ste imali“.

Ispred ženske univerzitetske reprezentacije obratio se selektor, Živojin Maksić

Uspeli smo kvalitetnom igrom kroz šest utakmica da se izborimo za medalju. Turnir na kome smo učestvovali je bio kvalitetan što će nam poslužiti za dalja takmičenja. Trudili smo se da na najbolji način reprezentujemo našu zemlju i uspeli smo u tome

Jovana Risović, kapiten ženske rukometne reprezentacije Srbije

Želim da čestitam i muškoj reprezentaciji na osvojenoj medalji. Ostvarili smo dobar uspeh, a to potvrđuju i reči hvale koje smo tamo dobili od ostalih reprezentacija.  Ovim našim uspehom dokazujemo da srpski rukomet ne mora da brine za budućnost
Anđela Janjušević, reprezentativka Srbije

Čestitam svim kolegama. Ispoštovali smo dogovor sa kojim smo došli na Univerzijadu što je rezultiralo medaljom. I treba da nastavimo ovako i na narednim takmičenjima. 

Saša Marković, selektor muške univerzitetske reprezentacije Srbije

Zahvaljujem se Rukometnom savezu Srbije, Univerzitetskom sportskom savezu Srbije i Ministarstvu sporta i omladine koji su nam omogućili da učestvujemo na ovom turniru, jer je posle Olimpijskih igra Univerzijada najmnogobrojnije takmičenje. Na ovoj Univerzijadi u 21 sportu je učestvovalo 13.000 takmičara iz 143 zemlje. Srbija je na najbolji način predstavila svoju zemlju jer je jedina država koja je osvojila dve medalje u obe konkurencije. Izuzetno nam je drago što smo osvajanjem medalja obradovali sve koje vole rukomet i sport. Velika nam je bila čast što smo se našli u finalu ovog turnira.

Savo Mešter, kapiten reprezentacije

Moram da istaknem da mi je bila čast što sam bio kapiten ove selekcije i što smo uspeli da dobrom igrom uđemo u finale Univerzijade. Nadam se da ćemo nastaviti ovako i da će se za nekoliko dana na ovom mestu sa medaljama naći i juniorlska reprezentacija Srbije koja je na SP u Brazilu

Vanja Ilić, reprezentativac

Čestitam i kolegama i koleginicama. Učešćem na Univerzijadi stekli smo veliko iskustvo i mnogo prijatelja iz drugih država. Čast je igrati u finalu. Ostala je žal za zlatom koje nam je i bilo cilj.

Datum: 17.07.2015. Autor: Jelena Garić

PROČITAJTE JOŠ...