x

Počinje Evropsko prvenstvo u rukometu na pesku

Počinje Evropsko prvenstvo u rukometu na pesku
Od utorka 30. juna do nedelje 5. jula u Španiji će biti održano Evropsko prvenstvo u rukometu na pesku. Naša muška seniorska selekcija nalazi se u grupi B sa selekcijama Rusije, Mađarske, Norveške, Švajcarske i Italije. Ženska seniorska reprezentacija, na istom takmičenju nalazi se u grupi A, sa reprezentacijama Mađarske, Italije, Rusije, Švajcarske, Poljske i Nemačke. Srpske reprezentacije predvodiće Daniel Petković (muškarci) i Ivan Drenovac (žene).

Prvu utakmicu na prvenstvu u Španiji, izabranice Ivana Drenovca, odigraće 30. juna od 10.00 sati protiv selekcije Nemačke, dok će seniori prvi meč igrati istog dana od 12.00 sati sa reprezentacijom Švajcarske. 

Prvo Evropsko prvenstvo u rukometu na pesku održano je u gradu Gaeta u Italiji. Najveću popularnost, rukomet u pesku dostigao je 2007. godine, koje je održano u Italiji, kada se za titulu najbolje reprezentacije borilo 36 timova sa Starog kontinenta. Srpska reprezentacija je na poslednjem Evropskom prvenstvu u Danskoj, zauzela 4. mesto u kategoriji muškaraca.

Izabranici selektora Daniela Petkovića i Ivana Drenovca su put Španije otišli nakon uspešnog odigranog međunarodnog turnira u Novom Sadu, gde su devojke zauzele prvo, a muškarci drugo mesto. 

Više informacija o takmičenju po grupama, izveštajima sa utakmice možete pronaći na linku http://lloretbeachhandball.com/, live stream na linku http://lloretbeachhandball.com/live-tv/, fotografije  na www.flickr.com/ehfmedia

Datum: 30.06.2015. Autor: Jelena Garić

PROČITAJTE JOŠ...