x

Kvalifikacioni meč Srbija

Kvalifikacioni meč Srbija

Ženska rukometna reprezentacija Srbije održala je danas konferenciju za medije povodom predstojećih kvalifikacionih utakmica za EURO 2016, koje će naše devojke u okviru EHF nedelje nacionalnih timova, odigrati 8. i 11. oktobra.

Selekciju Srbije očekuju dve utakmice druge faze kvalifikacija, prva u Kraljevu 8. oktobra od 18.00 sati protiv reprezentacije Ukrajine i druga sa reprezentacijom Italije koja će se odigrati u Italiji u italijanskom gradu Andrea, 11. oktobra od 19.00 sati.

„Pred nama je novi zadatak ali raduje me što su devojke došle sa željom, voljom i entuzijazmim. Uspeli smo da ostvarimo jedinstvo, pozitivnu energiju, fanatičnost i borbu za državni grb i zemlju. Nastavljamo u istom ritmu kao do sada, ali bolje i jače. Sigurna sam da ćemo u narednim utakmicama pokazati da možemo bolje i više i da ćemo napraviti rezultat. Imamo izmenu u timu jer je Ana Kačarević povređena. Nju će zamenti Marina Pantić. Verujem da će Marina moći da odgovori zahtevima reprezentacije“, rekla je Dragica Đurić, član UO RSS zadužena za ženski rukomet i trener golmanki svih reprezentativnih selekcija.

„Novi ciklus je pred nama. Nadam se da ćemo već u četvrtak biti svi zdravi, sveži i uigrani. Ukrajina je jaka reprezentacija, čeka nas teška utakmica. Najbitnije da su devojke zdrave, da dobro igraju i da nastavimo kao do sada. Naš cilj je da odemo u EP u Švedskoj jer od 2012 učestvojemo na svim velikim takmičenjima“, rekao je selektor ženske seniorske reprezentacije Saša Bošković.

„Zahvaljujem se reprezentaciji i selektoru  na ukazanom poverenju. Moramo da pokažemo da smo prava ekipa i kolektiv jer samo tako možemo da dođemo do rezultata“, rekla je Marina Pantić, golmanka reprezentacije Srbije.

Datum: 06.10.2015. Autor: Jelena Garić

PROČITAJTE JOŠ...