Održana redovna 49. sednica UO RSS-a

 
 
Redovna 49. sednica Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije održana je u Beogradu, Best Western Hotel „M“.

Povodom prve tačke dnevnog reda UO se obratio Marton Fabijan, predsednik takmičarske komisije RSS i izneo zaključke nakon završene takmičarske sezone. Kada je u pitanju naredna takmičarsa sezona, na današnjoj sednici, UO RSS nije stavio na glasanje kalendar takmičenja za narednu sezonu, kako bi klubovi u naredne dve nedelje uskladili obaveze sa rasporedom takmičenja reprezentacija.

Selektor ženske seniorske reprezentcije podneo je izveštaj UO, nakon baraž utakmice sa Rumunijom. Selektor Bošković se zahvalio Petru Lazareviću koji se priključio timu nakon EP u Hrvatskoj, kako bi se reprezentacija što bolje pripremila za naredna takmičenja. Rezultat priprema posle EP, najviše se pokazao u revanš utakmici u Rumuniji, kada su naše reprezentativke pred punom halom pobedile selekciju Rumunije 28:24 (11:12). Kako bi se što bolje pripremili za predstojeće Svetsko prvenstvo u Danskoj, selektor Bošković je predložio da umesto njega, našu selekciju na letnju Univerzijadu ide Siniša Đukić. Ženska reprezentacija koja će nastupiti na letnjoj Univerzijadi se dobro pripremila, I ako ih na tamo čeka teška grupa, selektor očekuje dobar plasman.

Ispred muške seniorske reprezentcije Uprvanom odboru se obratio selektor, Dejan Perić koji se prvenstveno zahvalio svima na podršci tokom kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016 koju je reprezentacija dobila. Cilj koji je stručni stab i reprezentacija zadala sebi, su ispunili. Napornim radom, reprezentacija je napravila dobar rezultat i prvenstveno odličnu atmosferu u ekipi. Selektor je posebno istakao, da su njegovi najveći pomoćnici bili igrači, koji su se maksimalno zalagali kako bi ostvarili pozitivan rezultat. Takođe, selektor Perić se posebno zahvalio Savezu na uslovima koje su obebezbedili reprezentativcima u kojima su se pripremali za utakmice..

UO RSS čestitato je muškoj seniorskoj reprezentaciji plasman na Evropsko prvenstvo 2016, kao i ženskoj koja će igrati na SP u Danskoj.
Datum: 27.06.2015. Autor: Jelena Garić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...