Evropsko prvenstvo u rukometu 2016

Dvanaesto po redu, Evropsko prvenstvo u rukometu za muškarce održaće se u periodu od 15. do 31. januara 2016. godine, u Poljskoj, u organizaciji Rukometnog saveza Poljske i Evropske rukometne federacije (EHF). 


Ovogodišnje Evropsko prvenstvo u rukometu održaće se u pet (5) gradova, i  to: Krakov, Katovice,Vraclav, Gdansk u Poljskoj, u skladu sa pravilima Međinarodne rukometne federacije (IHF).

Programom Evropskog prvenstva u rukometu predviđeno je učešće 16 reprezentacija, koje će biti razvrstane u 4 grupe, i to:

Grupa A: Francuska, Poljska, Makedonija, Srbija
Grupa B: Hrvatska, Belorusija, Island, Norveška
Grupa C: Španija, Švedska, Nemačka, Slovenija
Grupa D: Danska, Rusija, Mađarska, Crna Gora

Najuspešnije reprezentacije u istoriji Evropskih prvenstava su Švedska sa 4 osvojene medalje (4 zlata); Francuska sa 3 medalje (3 zlata, 1 bronza); Danska sa 6 medalja (2 zlata, 1 srebro, 3 bronze); Rusija sa 3 medalje (1 zlato, 2 srebra);... Srbija sa 2 medalje (1 srebro, 1 bronza).

Program takmičenja:
  • 15. - 20. januar 2016. - Takmičenje po grupama (I runda)
  • 21. - 27. januar 2016. Takmičenje po grupama (II runda)
  • 29. januar 2016. - Polufinale
  • 31. januar 2016. - Utakmica za treće mesto
  • 31. januar 2016. - Finale

Autor: Marko Skorić Održavanje: od 15.01.2016. do 31.01.2016.

PODACI O ORGANIZATORU

Naziv Organizatora:
Rukometni savez Poljske; EHF
Mesto:
Poljska
Adresa:
Kontakt tel. #1:
Kontakt tel. #2:
Faks:
Mobilni telefon:
E-Mail adresa:
Web sajt: http://pol2016.ehf-euro.com/
Facebook: nije dostupno
Twitter: nije dostupno

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANI DOGAĐAJI...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...