Evropsko prvenstvo u rukometu za žene 2018

Evropsko prvenstvo u rukometu za žene održaće se u periodu od 29. novembra do 16. decembra 2018. godine, u Francuskoj, u organizaciji Rukometnog saveza Francuske i Evropske rukometne federacije (EHF).


Evropsko prvenstvo u rukometu za žene prvi put održano je 1994. godine u Nemačkoj, uz učešće svega dvanaest reprezentacija. Kao najuspešnije reprezentacije u dosadašnjoj istoriji EP u rukometu za žene, izdvajaju se sledeće reprezentacije: Norveška sa 11 medalja (7 zlatnih, 3 srebrne, 1 bronzana), Danska sa 5 medalja (3 zlatne, 2 srebrne), Mađarska 4 medalje (1 zlatna, 3 bronzane).


Ovogodišnje Evropsko prvenstvo u rukometu za žene održaće se na pet lokacija u Francuskoj, i to: Nant, Brest, Nansi, Montebellard i Pariz, uz učešće 16 reprezentacija koje će biti raspoređene u 4 grupe.


KO? Evropsko prvenstvo u rukometu za žene

ŠTA? evropsko prvenstvo, rukomet, žene

KAD? 29. novembra - 16. decembra 2018.

GDE? Francuska


Programom Evropskog prvenstva u rukometu za žene predviđeno  je učešće 16 reprezentacija koje će žrebom biti raspoređene u četiri grupe sa po četri ekipe,  i to:


  • Grupa A: Danska; Srbija; Švedska; Poljska.

  • Grupa B: Francuska; Crna Gora, Rusija; Slovenija.

  • Grupa C: Mađarska; Španija; Holandija; Hrvatska.

  • Grupa D:  Norveška; Rumunija; Nemačka; Češka Republika.


Programom manifestacije, predviđeno je da nakon takmičenja po grupama (I faza) budu formirane dve nove grupe sa po 6 ekipa (II faza). U nove grupe (faza II) plasiraće se po tri prvoplasirane ekipe iz svake grupe (faza I). Dve prvoplasirane ekipe iz svake novoformirane grupe (faza II) plasiraće se u polufinale, odakle će se dalje igrati po kup sistemu.


Takođe, programom takmičenja predviđeno je da se ceremonija otvaranja Evropskog prvenstva u rukometu za žene, kao i prva utakmica održi u petak, 230. novembra 2018. godine, dok je finalna utakmica Evropskog prvenstva u rukometu za žene predviđena za petak, 16. novembra 2018. godine, u Parizu (AccorHotels Arena).  Ženska rukometna reprezentacija Srbije nastupaće u grupi A na Evropskom prvenstvu u Francuskoj , gde će joj rivali biti selekcije Švedske, Danske i Poljske. Grupa preliminarne faze igra se u Nantu, a tri najbolje selekcije ukrstiće sa tri najbolja tima iz grupe B u Nansiju, gde će igrati selekcije Rusije, Crne Gore, Slovenije i Francuske. Reprezentacija Srbije je na dva poslednja takmičenja, EP 2016 u Švedskoj i SP 2017 u Nemačkoj, zauzela deveto mesto.


Titulu sa prethodnog Evropskog prvenstva u rukometu za žene, koje je održano 2016. godine u Švedskoj, brani reprezentacija Norveške koja je u finalu pobedila Holandiju, dok je treće mesto zauzela reprezentacija Francuske koja je u meču za treće mesto pobedila Dansku. Najbolji strelac takmičenja bila je Nora Mork (Danska) sa 53 postignuta gola, dok je najbolja igračica turnira bila Ncke Groot (Holandija).Autor: Marko Skorić
Održavanje: od 29.11.2018. do 16.11.2018.

PODACI O ORGANIZATORU
Naziv Organizatora:
Rukometni savez Francuske
Mesto:
Francuska
Adresa:
Kontakt tel. #1:
Kontakt tel. #2:
Faks:
Mobilni telefon:
E-Mail adresa:
Web sajt:
https://fra2018.ehf-euro.com/home

Facebook:
posetite stranicu
Google+:
nije dostupno
Twitter:
posetite stranicu

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA
Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR
Ime:
Prezime:

Tekst komentara:
POGLEDAJTE JOŠ I...
+ O nama
+ Kontakt
+ Pravna pouka
+ Uslovi korišćenja
+ Postanite saradnik
+ Često postavljana pitanja

POVEZANI DOGAĐAJI...
+ Svetsko prvenstvo u rukometu 2019
+ Svetsko prvenstvo u karateu 2018
+ Svetsko prvenstvo u odbojci za žene 2018
+ Letnje Olimpijske igre mladih 2018
+ Svetsko prvenstvo u odbojci 2018

AKCIJE
Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...