x

Rukometaši na Super Kupu u Nemačkoj

Rukometaši na Super Kupu u Nemačkoj

U sklopu priprema za Evropsko prvenstvo koje se narednog januara održava u Poljskoj, muška seniorska reprezentacija Srbije, u okviru EHF nedelje, od 6. do 8. novembra učestvovaće na Super Kupu u Nemačkoj. Rivali izabranika selektora Dejana Perića biće Nemačka, Brazil i Slovenija, a gradovi u kojima će se igrati mečevi su Flensburg, Hamburg i Kil.


Dejan Perić, selektor reprezetacije Srbije


  • Veliko mije zadovoljstvo što smo se ponovo okupili nakon uspešne kvalifikacije na EP koje nas čeka u januaru 2016. Turnir u Nemačkoj ćemo iskoristiti na najbolji način, da sve ono što je zamišljeno za samu igru na terenu sprovedemo u delo. Turnir u Nemačkoj je dosta jak, očekuju nas dobri, jaki timovi i potrudićemo se da našu zemlju reprezentujemo na najbolji mogući način.


Ivan Nikčević, kapiten reprezentacije Srbije


  • Pred nama je kvalitetan turnir i svaka utakmica je bitna kako bismo videli koliko smo spremni za EP. Imamo malo vremena za pripreme, ali iskoristićemo ovo vreme da se maksimalno pripremimo kako bismo sproveli selektorove ideje.


Rastko Stojković, reprezentativac Srbije


  • Izuzetno težak turnir, na kome nas očekuju jake ekipe. Važno je da imamo cilj pred nama i nadam se da ćemo se u ovom istom sastavu nakon Nemačke se okupiti i na EP.


Žarko Šešum, reprezentativac Srbije


  • Domaćin Nemačka je jako motivisan da osvoji turnir i veliko je zadovoljstvo što su nas pozvali da učestvujemo jer je to dokaz da nas respektuju kao kvalitetan tim. Takođe, nadam se da ćemo se dobro pokazati i opravdati poverenje.



RASPORED MEČEVA:

Petak, 6. novembar, Flensburg:
17:45: Nemačka - Brazil
20:00: Srbija - Slovenija

Subota, 7. novembra, Hamburg:
15:30: Nemačka - Srbija
17:45: Brazil - Slovenija

Nedelja, 8. novembar, Kil:

12:30 Brazil - Srbija
14:45: Nemačka - Slovenija

Orlovi će na XII Evropskom prvenstvu, koje će se održati u Poljskoj od 15. do 31. januara igrati u Grupi A sa selekcijama Poljske, Francuske i Makedonije.


Datum: 03.11.2015. Autor: Jelena Garić

PROČITAJTE JOŠ...