BetWinner

Evropsko prvenstvo u atletici 2018

24. Evropsko prvenstvo u atletici za seniore i seniorke (engl. European Athletics Championships) održaće se u periodu od 07. do 12. avgusta 2018. godine, u Berlinu (Nemačka), u organizaciji Atletskog saveza Nemačke i Evropske atletske asocijacije.

Po prvi put, Evropsko prvenstvo u atletici održaće se u u sklopu novog multi-sportskog događaja pod nazivom “Evropsko prvenstvo” (engl. European Championships) zajedno sa vodenim sportovima, biciklizmom, veslanjem, gimnastikom, golfom i triatlonom. 1. Evropsko prvenstvo održaće se u Glazgovu u periodu od 02. do 12. avgusta 2018. godine u šest navedenih sportova, dok će se atletska takmičenja održati u Berlinu.

Ovogodišnje Evropsko prvenstvo u atletici održaće se na Olimpijskom stadionu u Berlinu, uz učešće oko 1600 takmičara/ki iz 50 zemalja Evrope. Ovo je treći put da se Evropsko prvenstvo u atletici održava u Nemačkoj, posle Štugarta 1986. i Minhena 2002. godine.

KO? 24. Evropsko prvenstvo u atletici

ŠTA? atletika, evropsko prvenstvo

KAD? od 07. do 12. avgusta 2018.

GDE? Berlin (Nemačka)


Programom Evropskog prvenstva u atletici predviđena su takmičenja u 47 atletskih disciplina, među kojima su: Sprint trke na - 100m, 200m, 400m, 110m sa preponama, 400m sa preponama; Trke srednjih i dugih distanci na - 800m, 1500m, 3000m “Steeplechase”, 5000m, 10000m; Štafetne trke na - 4x100m, 4x400m; Bacačke discipline - bacanje koplja, bacanje diska, bacanje kladiva, bcanje kugle; Skakačke discipline - dugi skok, troskok, skok u vis, skok sa motkom; Kombinovane atletske discipline - desetoboj, sedmoboj; Trke dugih disctanci - maraton, brzo hodanje na 20km, brzo hodanje na 50km.


Od Srpskih atletičara norme za učešće na 24. Evropskom prvenstvu u atletici, do sada obezbedili su: Ivana Španović (skok udalj), Tamara Salaški i Maja Ćirić (400m), Amela Terzić (1500m), Dušica Topić (50km), Dragana Tomašević (disk), Asmir Kolašinac (kugla) i Vedran Samac (bacanje koplja). (* Rok za ispunjenje normi je 30. jul 2018)


Maskota 24. Evropskog prvenstva u atletici biće medved “Berlino” koji je prvi put predstavljen 2009. godine na Svetskom prvenstvu koje je održano u Berlinu.Autor: Marko Skorić Održavanje: od 07.08.2018. do 12.08.2018.

PODACI O ORGANIZATORU

Naziv Organizatora:
Atletski savez Nemačke
Mesto:
Berlin (Nemačka)
Adresa:
Kontakt tel. #1:
Kontakt tel. #2:
Faks:
Mobilni telefon:
E-Mail adresa:
Web sajt: http://www.berlin2018.info/en/
Facebook: nije dostupno
Twitter: nije dostupno

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANI DOGAĐAJI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...