x

Saopštenje za javnost potpredsednika UO RSS nakon EP u Poljskoj

Saopštenje za javnost potpredsednika UO RSS nakon EP u Poljskoj

Povodom učešća naše reprezentacije na prvenstvu Evrope u Poljskoj, želim u svojstvu potpredsednika Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije i dugogodišnjeg rukometnog radnika da se obratim kako svim članovima Rukometnog saveza Srbije tako i široj sportskoj javnosti, kako bi isti bili upoznati sa činjenicama koje su u samoj vezi sa tim takmičenjem.

Naša reprezentacija predvođena selektorom Dejanom Perićem, nekadašnjim istaknutim golmanom državnog tima i nosiocem nacionalnog sportskog priznanja, sa sjajnim sportistima rukometašima i predanim stručnim štabom, apsolutno je dostojno i sportski reprezentovala našu zemlju na kontinentalnoj smotri rukometa. Njihovim ponašanjem i borbenom igrom kada ni pred kim nisu ustuknuli možemo samo da budemo ponosni. Na tome im treba od sveg srca čestitati, a podršku svih dobronamernih i rukometu odanih poklonika sigurno je da imaju u ogromnoj meri.

Ali, na našu veliku žalost, kreatori nesportskog dela rukometa oličeni u šefu sudija EHF-a Draganu Načevskom, koji je svojim direktnim uticajem po ko zna koji put eliminisao našu reprezentaciju sa nekog takmičenja, tako što je sasvim sigurno još pre polaska za Poljsku odredio izvršioce nečasnog dela Horačeka i Novotnog bili su jači i od naših sjajnih reprezentativaca. Protiv nepravde se ovog puta nije moglo. Takozvani maćedonsko - montenegrinski lobi opet nam je iz samo njima znanih razloga naneo neprocenjivu štetu.

Podsetićemo se i polufinala Svetskog prvenstva u Francuskoj sa Švedskom, kada su nas "crni da crnji ne mogu biti" braća Načevski zavili u crno, i direktno nas onemogućili da budemo svetski prvaci. Dragan Načevski nas je kao delegat u Nišu protiv Islanda pre par godina ponovo eliminisao poništivši nam čist gol, baš onaj presudni koji nas je vodio na veliku rukometnu smotru. Elem, njihovi vrli puleni Horaček i Novotni u Poljskoj su nas ne za njih prvi put upropastili, srušivši sve naše nade i snove i divljenje prema našim hrabrim momcima.

I pre godinu dana u Osijeku, isti taj čuveni Dragan Načevski nas je "podmuklo uradio" protiv Crne Gore u saradnji sa crnogorskim funkcionerom Peđom Boškovićem, i tako izbacio sa prvenstva aktuelne svetske vicešampionke. Njegov brat Marjan Načevski nije ništa bolji prema našim klubovima i učesnicima regionalne lige. SEHA Južni tok liga je ozbiljno ugrožena zbog njihovih privatnih "kombinacija" i "tezgarenja", i opravdano se postavlja pitanje postojanja takve lige, pa se trebamo svi ozbiljno zapitati da li naši članovi uopšte treba da igraju u njoj pod takvim uslovima. Koliko puta su oštećeni do sada? I nikom ništa.

Bez obzira što imamo dobre odnose sa evropskom i svetskom rukometnom federacijom EHF i IHF, moramo da se ogradimo od ovakvih njihovih predstavnika, braće Načevski, koji vršljaju po rukometnoj Evropi kako im je ćef, potpuno nekažnjeno. Zar komesar SEHA lige može na tribinama u Krakovu da bude u ulozi vođe maćedonskih navijača? Na šta to liči? Može, ali onda ne može da bude komesar SEHA lige. Zar Dragan Načevski može da delegira sudije makedonskoj reprezentaciji, i to po više meseci pre početka Evropskog prvenstva znajući kome će dati "domaći zadatak". Ima li nekog u toj rukometnoj Evropi da već jednom vidi kakva su pošast za rukomet braća Načevski?
Ako je i od braće Načevski, mnogo je! Naši momci će za nas uvek biti pobednici, a braća Načevski neko koga nikada više ne želimo da vidimo na utakmicama naših klubova i reprezentacija.
Sram ih bilo za onakvu krađu u Krakovu!
Periću i momci - imate našu bezrezervnu podršku, samo hrabro i napred!

Kosovska Mitrovica, 20. januara 2016. godine
Siniša Lazić, potpredsednik
Upravnog odbora Rukometnog saveza Srbije


Datum: 21.01.2016. Autor: Stana Vuković

PROČITAJTE JOŠ...