Evropsko prvenstvo u rukometu 2020

14. Evropsko prvenstvo u rukometu za muškarce održaće se u periodu od 09. do 26. januara 2020. godine, u Austriji, Norveškoj i Švedskoj, u organizaciji Rukometnog saveza Austrije, Rukometnog saveza Norveške i Rukometnog saveza Švedske, a pod pokroviteljstvom Evropske rukometne federacija (EHF).


Evropsko prvenstvo u rukometu za muškarce predstavlja zvanično takmičenje evropskih nacionalnih rukometnih reprezentacija u seniorskoj konkurenciji, koje se održava svake dve godine. Prvo Evropsko prvenstvo u rukometu za muškarce održano je 1994. godine u Portugalu.


Ovogodišnje Evropsko prvenstvo u rukometu  za muškarce održaće se u sledećim gradovima: Stokholm, Malme, Geteborg (Švedska), Beč, Grac (Austrija), Trondhajm (Norveška), a u skladu sa pravilima Evropske rukometne federacija (EHF).


KO? 14. Evropsko prvenstvo u rukometu

ŠTA? rukomet, EP

KAD? 09. - 26. januar 2020.  

GDE? Austrija / Norveška / Švedska


Programom Evropskog prvenstva u rukometu za muškarce predviđeno je učešće 24  reprezentacija, koje će biti raspoređene u 6 grupa sa po 4 ekipa.


Grupa A: Hrvatska; Belorusija; Crna Gora; Srbija.

Grupa B: Češka Republika; Severna Makedonija; Austrija; Ukrajina.

Grupa C: Španija; Nemačka; Letonija; Holandija.

Grupa D: Francuska; Norveška; Portugal; Bosna i Hercegovina.

Grupa E: Danska; Mađarska; Island; Rusija.

Grupa F: Švedska; Slovenija; Švajcarska; Poljska.


Takođe, programom takmičenja, predviđeno je da po dve najbolje reprezentacije iz svih šest grupa preliminarne faze formiraju nove dve grupe glavne faze (A, B i C, odnosno, D, E, F). Po dve prvoplasirane ekipe iz obe novoformirane grupe plasiraće se u polufinale, odakle će se dalje igrati po nokaut sistemu na ispadanje.


Finalni vikend Evropskog prvenstva u rukometu rezervisan je za Tele2 Arenu u Stokholmu pred 22.000 gledalaca.Zanimljivosti Evropskog prvenstva u rukometu za muškarce:

- Evropsko prvenstvo u rukometu za muškarce 2019 biće prvo takmičenje u istoriji rukometnih evropskih prvenstava na kojima će učestvovati 24 ekipe/reprezentacije.

- Titulu sa prethodnog Evropsko prvenstvo u rukometu  za muškarce brani reprezentacija Španije.

- Najuspešnije reprezentacije u istoriji Evropskog prvenstva u rukometu su: Švedska (4 zlata, 1 srebro), Francuska (3 zlata, 2 bronza), Danska (2 zlata, 1 srebro, 3 bronze)... Srbija (1 srebro, 1 bronza). 


Program Evropskog prvenstva u rukometu 2020:

- 10. - 14. januar 2020. - Takmičenje po grupama (I runda)

- 16. - 22. januar 2020. - Takmičenje po grupama (II runda)

- 24. januar 2020. - Polufinale

- 25. januar 2020. - Utakmica za treće mesto

- 26. januar 2020. - Finale


Autor: Marko Skorić Održavanje: od 09.01.2020. do 26.01.2020.

PODACI O ORGANIZATORU

Naziv Organizatora:
Evropska rukometna federacija (EHF)
Mesto:
Austrija / Norveška / Švedska
Adresa:
Kontakt tel. #1:
Kontakt tel. #2:
Faks:
Mobilni telefon:
E-Mail adresa:
Web sajt: posetite stranicu
Facebook: nije dostupno
Twitter: nije dostupno

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANI DOGAĐAJI...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...