x

Okupljanje muške seniorske reprezentacije Srbije

Okupljanje muške seniorske reprezentacije Srbije
Muška seniorske reprezentacija Srbije okupila se u Hotelu „IN“. Izabranici selektora Dejana Perića će od 13. januara učestvovati na Evropskom prvenstvu u Poljskoj.

Dejan Perić, selektor reprezentacije Srbije:
„Pripreme počinju, i održaće se u dve faze. Prva faza od 23. 12. do 31.12. u Beogradu i od 1.01. – 13.01. u Novom Sadu. U ovom periodu planirane su tri utakmice, prva na „Dan srpskog rukometa“, 29. decembra sa reprezentacijom Rumunije od 20 sati na Banjici i dvomeč sa selekcijom Mađarske, 9. januara u Senti i 10. Januara u Kečkemetu. S obzirom da je prvi deo ligaškog takmičenja naših reprezentativaca pri kraju igrači će se naknado priključiti. Neki završavaju ovih dana, dok igrači koji igraju u Nemačkoj reprezentaciji će se priključiti pred samu utakmicu sa Rumunijom. Igrači koji su u Kataru će nam se priključiti tek u Novom Sadu. Potrudićemo sa da u ovom periodu, uz tri pomoćna igrača Nemanju Beloša, Filipa Marijanovića i Dejana Milosavljeva, da ovaj prvi period iskoristimo za fizičke i tatičke pripreme. Očekujem da igrači dođu zdravi, da dođu u šta ne sumnjam, sa jednom velikom željom i motivom pred ovo veliko takmičenje. Mislim da jednom kvalitetnom igrom i odnosom možemo da ispunimo ciljeve.

Čeka nas teška grupa, koju nismo mogli da biramo. Igranje sa domaćinom na ovako velikom takmičenju je san mnogih igrača. U grupi nas čeka i Francuska, reprezentacija koji je najuspešnija nacija u istoriji rukometa prema rezultatima i trofejima koji su osvojili. Takođe tu je i Makedonija koja ima kontinuitet na velikim takmičenjima. Mi imamo reprezentaciju koja je puna motiva i željna dokazivanja i verujem da ćemo u svim segmentima igre parirati ostalima. Neće biti lako, ali verujem da će ova ekipa uraditi sve da osvetla obraz i ostvari ciljeve.“

Datum: 24.12.2015. Autor: Jelena Garić

PROČITAJTE JOŠ...