x

Održan žreb kvalifikacija za EP u rukometu za muškarce 2016

Održan žreb kvalifikacija za EP u rukometu za muškarce 2016

Na žrebu za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo za muškarce koje će se 2016. godine održati u Poljskoj, seniorska reprezentacija Srbije svrstana je u grupu 4, zajedno sa reprezentacijama Islanda, Crne Gore i Izraela. Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo održaće se od oktobra 2014. do juna 2015.godine, a po dve najbolje reprezentacije iz svake grupe, kao i najbolja trećeplasirana selekcija pridružiće se selekciji Poljske na EP.

Kvalifikacione grupe:
Grupa 1: Hrvatska, Norveška, Holandija i Turska
Grupa 2: Danska, Belorusija, Litvanija i Bosna i Hercegovina
Grupa 3: Slovenija, , Švedska Slovačka i Letonija
Grupa 4: Srbija, Island, Crna Gora i Izrael
Grupa 5: Mađarska, Rusija, Portugal i Ukrajina
Grupa 6: Francuska, Makedonija, Češka i Švajcarska
Grupa 7: Španija, Nemačka, Austrija i Finska
Prethodno je Evropska rukometna federacija selekciju Srbije stavila u prvi šešir, sa selekcijama Danske, Španije, Hrvatske, Francuske, Mađarske i Slovenije, što je pokazatelj da se Srbija visoko kotira u Evropi.

Božidar Đurković, generalni sekretar Rukometnog saveza Srbije
- Reprezentacija Srbije kao najredovniji učesnik na velikim takmičenjima, na osnovu visoko postignutih rezultata i plasmana na Olimpijske igre, zasluženo se našla na ovom žrebanju kao nosilac grupe. Grupa 4 u kojoj je naša reprezentacija Srbije nije laka iz razloga što je u njoj Island, tradicionalno neugodni protivnik. Izrael čiji selektor je naš čovek, Dragan Đukić, koji poznaje našu selekciju, dok Crnu Goru vodi Ljubomir Obradović, koji takođe poznaje našu reprezentaciju. Cilj nam je da nastavimo učešće na velikim takmičenjima i da svaki put što bolje odigramo.

Vladan Matić, selektor muške seniorske reprezentacije Srbije
- Veoma zanimljiva grupa. Prevashodno jer reprezentacije Izraela i Crne Gore vode naši stručnjaci, Dragan Đukić i Ljuba Obradović. Za njih će to verovatno biti dodatan motiv i potrudiće se da odigraju dobre utakmice. Mi ćemo se dobro pripremiti, kako bismo što bolje igrali i ostvarili što bolji rezultat, i kako bismo se plasirali na Evropsko prvenstvo. Selekcija Izraela je u samom vrhu Evropskog rukometa, ali mi važimo za ozbiljnog favorita i to ćemo pokazati. Biće neugodno na gostovanjima, ali ipak ćemo se kvalitetno pripremiti i uspešno prebroditi kvalifikacije.

Momir Ilić, kapiten muške rukometne reprezentacije Srbije
-  Možemo biti zadovoljni žrebom, sa svim reprezentacijama iz grupe možemo da se nosimo. Rezultat na kraju, zavisi samo od nas, kako budemo igrali i kako se budemo odnosili prema državnom grbu. Sve reprezentacije su jako dobre, znam da je Izrael dosta namučio Nemačku, ali opet kažem sve zavisi od naše igre.

Žarko Šešum, bek reprezentacije Srbije
-  Imamo dobre šanse da se nađemo među dve najbolje reprezentacije u grupi i da se plasiramo na Evropsko prvenstvo. Neće biti lako, jer svi igraju rukomet i idu na pobedu. Dosta zavisi od rasporeda, daleke su destinacije, treba dobro da se pokažemo, odigramo kvalitetno i to nam je cilj.


Datum: 12.04.2014. Autor: Aleksandra Adžić

PROČITAJTE JOŠ...