x

Raketni modelari doneli pregršt medalja iz Rumunije

Raketni modelari doneli pregršt medalja iz Rumunije
Naši modelari imali su izuzetno uspešan nastup na Evropskom prvenstvu raketnih modelara, održanom u Buzau u Rumuniji od 20. do 27. avgusta. Ukupno je osvojeno 15 medalja. Od toga 13 je otišlo u ruke juniora i 2 seniorima.

U seniorskoj konkurenciji, Zoran Katanić iz Aerokluba "Sremska Mitrovica" osvojio je bronzanu medalju u klasi S4A, u kojoj je osvojena i zlatna medalja u ekipnom nadmetanju. Juniori su ostvarili visoke pozicije u gotovo svakoj klasi. Vesna Katanić iz AK "Sremska Mitrovica" osvojila je zlato u klasi S9A i dve bronzane medalje u S1A i S4A.

Zlato je osvojio i Mihajlo Petrović iz AK "Zemun" u klasi S6A. Bronzanu medalju u S3A poneo je Miroslav Petrović iz AK "Živica Mitrović" Bela Crkva. Luka Volarević iz AK "Zemun" je uz prvoplasiranog Mihajla Petrovića u S6A bio na drugom mestu, a istu poziciju u klasi S7 imao je Dejan Stančević iz AK "Pegaz" Stara Pazova. Takođe, juniori su timski bili na najvišim pozicijama u generalnom plasmanu - prvi u S1A, drugi u S6A, S7, S9A i treći u S4A, S5B.

Ovo Evropsko prvenstvo je bila svojevrsna pauza u takmičenjima za Svetski kup u kojima se nižu odlični rezultati i još jedna potvrda uspešnosti naših raketnih modelara.
Datum: 09.09.2011. Autor: Milica Kljajić

PROČITAJTE JOŠ...