Raketni modelari doneli pregršt medalja iz Rumunije

 
 
Naši modelari imali su izuzetno uspešan nastup na Evropskom prvenstvu raketnih modelara, održanom u Buzau u Rumuniji od 20. do 27. avgusta. Ukupno je osvojeno 15 medalja. Od toga 13 je otišlo u ruke juniora i 2 seniorima.

U seniorskoj konkurenciji, Zoran Katanić iz Aerokluba "Sremska Mitrovica" osvojio je bronzanu medalju u klasi S4A, u kojoj je osvojena i zlatna medalja u ekipnom nadmetanju. Juniori su ostvarili visoke pozicije u gotovo svakoj klasi. Vesna Katanić iz AK "Sremska Mitrovica" osvojila je zlato u klasi S9A i dve bronzane medalje u S1A i S4A.

Zlato je osvojio i Mihajlo Petrović iz AK "Zemun" u klasi S6A. Bronzanu medalju u S3A poneo je Miroslav Petrović iz AK "Živica Mitrović" Bela Crkva. Luka Volarević iz AK "Zemun" je uz prvoplasiranog Mihajla Petrovića u S6A bio na drugom mestu, a istu poziciju u klasi S7 imao je Dejan Stančević iz AK "Pegaz" Stara Pazova. Takođe, juniori su timski bili na najvišim pozicijama u generalnom plasmanu - prvi u S1A, drugi u S6A, S7, S9A i treći u S4A, S5B.

Ovo Evropsko prvenstvo je bila svojevrsna pauza u takmičenjima za Svetski kup u kojima se nižu odlični rezultati i još jedna potvrda uspešnosti naših raketnih modelara.
Datum: 09.09.2011. Autor: Milica Kljajić

PROČITAJTE JOŠ...

LISTA KOMENTARA

Trenutno nema komentara u sistemu

OSTAVITE VAŠ KOMENTAR

Ime:
Prezime:
Tekst komentara:

POGLEDAJTE JOŠ I...

POVEZANE VESTI...

AKCIJE

Ako podjednako volite sport i da pišete o njemu, odnosno znate nešto novo i zanimljivo o nekoj sportskoj temi,  a uz to želite da svoje znanje iz oblasti sporta nesebično podelite sa drugima, javite nam se. Čekamo Vas!
Zanimaju Vas informacije o određenoj sportskoj manifestaciji (turniru, prvenstvu, akciji, seminaru, itd.), pogledajte najave aktuelnih sportskih manifestacija u okviru našeg Sportskog kalendara...
Ukoliko vodite neku sportsku organizaciju (savez, klub, asocijaciju i sl.) ili ste organizator neke sportske manifestacije (turnir, akcija, seminar, sl.) i želite da je medijski promovišete, odnosno sa njom upoznate širu javnost, Savremenisport.com može postati Vaš Medijski partner...
Osetite deo atmosvere sa najzanimljivijih već održanih sportskih manifestacija putem slika koje smo zbog Vas zabeležili u okviru Foro galerije...